Hoppa till sidans innehåll

Samarbete med NvFF

02 FEB 2021 10:07
IK Viking Fotboll och Nordvärmlands FF gör en unik satsning och ett spännande samarbete kring seniorfotbollen i respektive klubb.
  • Skapad: 02 FEB 2021 10:07

Från säsongen 2021 kommer vårt seniorlag att överlåtas till Nordvärmlands FF. Detta är en satsning för att utveckla yngre spelare och låta dem få prova på träning och matchning i högre divisioner. 

Det finns ett regelverk som hindrar att klubbarna har ett farmaravtal och därför är vi överens om denna satsning. Detta påverkar inte alla våra ungdomslag, där är hela verksamheten oförändrad. 

Vikings A-lag kommer på papper tillhöra NvFF men spelarna och tränarna är samma som föregående säsong. Laget kommer att i serie-sammanhang heta IK Vikings FK/NvFF och spela i Vikings dräkter med hemmaplan Hagforsvallen. 

Nordvärmlands ambition är att få fler lokala talanger att utvecklas och kunna spela en högre fotboll på hemmaplan. En hel del av Nordvärmlands verksamhet kommer att bedrivas i Hagfors. Det gäller både träningar och matcher. 

Det är en satsning som inte kommer att drabba klubbarna med högre kostnader eller uteblivna intäkter. Vi ser fram emot att få mer spännande matcher och aktiviteter kring fotbollen i Hagfors Kommun. 

På sikt vill vi bygga vidare med juniorlag i kommunen och då med ett nära samarbete med samtliga klubbar i kommunen. 

Skribent: Håkan Lindh
Epost: This is a mailto link

Postadress:
IK Vikings FK - Fotboll
Box 13
68321 Hagfors

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ikvikingfotboll@gmai...