Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Sedan 2018 delar stiftelsen ”Waldos Wänner” ut stipendium till talangfulla idrottsungdomar i Kronobergs län. Nu är ansökan öppen och du har chans att nominera någon som du tycker förtjänar stipendiet 2023.
 
I december byter RF-SISU Småland webbplatsplattform. Mycket kommer att vara sig likt men vi har gjort några förändringar för att göra det ännu lättare att hitta rätt!
 
Idrottsrörelsen tar fram metoder för att minska utsläpp i samband med att ta sig till och från träningar och tävlingar. Målet sätts högt – utsläppen ska minskas dubbel så snabbt som Parisavtalets överenskommelse.
 
Maria Dufva är kriminologen och författaren som arbetar och föreläser om barn och utsatthet. Tillsammans med RF-SISU Småland har Maria tagit fram ett arbetsmaterial för idrottsföreningar som hjälper dem att arbeta brottsförebyggande.
 
Ulf Öller har varit ledare i sedan 70-talet, och har ännu inga planer på att sluta. Vi har pratat med honom om sin långa ledarkarriär, om skillnader i ledarskap och vad som är viktigt för en bra ledare.
 
Risken är stor att föreningar tvingas höja tränings- och medlemsavgifter för att klara elräkningarna. Det visar svaren i en enkät som Riksidrottsförbundet skickat till idrottsföreningar som själva äger och/eller driftar sin anläggning.
 
Länsförsäkringar Jönköping delar i samarbete med RF-SISU Småland årligen ut ett stipendium till junioridrottare som utmärkt sig genom sportsliga framgångar och hängivet föreningsengagemang.
 
UN Womens initiativ "16 days of Orange" syftar till att sprida kunskap om våld i nära relationer. ”En vecka fri från våld” sammanfaller med detta under vecka 47 – och vi i idrottsrörelsen tar självklart ställning mot våldet!
 
Nu kan du nominera kandidater till Stipendiefonden för stöd till parasportverksamhet i Kalmar län.
 
Brahe Baskets integrationsarbete har på kort tid blivit en succé – och nu arbetar de för att det ska bli en naturlig del i föreningen.
 
Det hela började med att ett gäng seniorer i Habo kommun fick testa på olika idrotter. Flera av deltagarna fastnade för rörelsepassen och i dag tillhör dem Habo Judoklubb som tränar tillsammans varje vecka.
 
De höga elpriserna påverkar hela samhället, även idrotten. RF-SISU Småland bjuder in idrottsföreningar och idrottsförbund till tre digitala träffar på temat energieffektivisering, i samverkan med Energikontor Sydost.
 
Först ut att få det nya tennisstipendiet är Bankeryds Tennisklubb i Jönköpings kommun. I fredags mottog tennisföreningen stipendiet och en check på 25.000 kronor.
 
Torsdagen den 24 november bjuder RF-SISU Småland in till en digital utbildningskväll för alla SDF. Ämnet för kvällen är jämställdhet inom idrotten.
 
Sedan ett par år tillbaka har Storebro IF arbetat med folkbildning i lärgrupper, något som gjort att de fått bättre koll på omvärlden och hur de ska ta sig an olika utmaningar i föreningen.
 
12

Postadress:
IK Vista - Friidrott
Olof Broström, Kullgatan 7
56146 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 0702615537
E-post: landsjonrunt@gmail.c...