Hoppa till sidans innehåll

Om du vill tävla


Motionärer

Ett kul sätt att tävla är att anmäla sig till Korpen i Gbg. Numera kan man vara personligt ansluten till Korpen och behöver ingen företagsanmälan. 2 spelare bildar ett lag, och laget spelar i en serie, ca 5 gånger på hösten och 5 på våren. Det finns 3 olika varianter: Singel/Dubbelserie varsin singel + 1 dubbel), eller Dubbelserien 1 dubbelmatch, alltid 3 set, samla setvinster, eller Mixedserien 1 herre + dam, 1 mixedmatch, alltid 3 set, samla setvinster. Du betalar själv alla kostnader.

Läs mer på Korpens sida: www.korpen.se/goteborg/

Det finns också vissa ”vanliga tävlingar” som har C-klass, Motionärsklass eller Trimklass. Läs mer nedan.

 

Vanliga tävlingar

…är tävlingar som godkänts av SBF (Sv. Badm.Förbundet). För att deltaga i dessa måste du ha betalt tävlingslicens för säsongen (höst/vår), utom för vissa Motionärs- & Trimklasser. Dessa kallas klassningstävlingar eftersom du samlar matchpoäng och klassar upp dig till en högre klass vartefter. Du startar i C-klass, vandrar vidare till B-klass, A-klass och slutligen Elit-klass. Vi i Wega brukar åka några stycken till närliggande tävlingar -- Borås, Trollhättan, Kungsbacka… Här finns säsongens tävlingskalender. 

Vill du tävla så anmäler du dig -- och ev. dubbel/mixedpartner -- på anmälningslistan på anslagstavlan i Fjäderborgen. Du betalar själv alla kostnader, men vi försöker förstås samordna resorna så att det ska bli så billigt som möjligt för alla.

 

Veterantävlingar (om du är 35 år eller äldre)

Är du minst 35 år så kan du också deltaga i Veterantävlingar. I Sverige finns inte så många, men vi brukar bland annat åka ner till Danmark (nära Köpenhamn) och tävla. I Danmark har de dessutom ofta olika styrkeklasser inom varje 5-års-intervall, så då finns chansen till jämnare matcher. All info finns på den svenska veteranwebben: http://www.sportnik.com/sweteran

Du betalar själv alla kostnader.

Postadress:
IK Wega - Badminton
Jeanette Sandström, This is a mailto link / Vallhamra Torg 18
43365 Sävedalen

Kontakt:
Tel: 0703072945
E-post: This is a mailto link

Se all info