Hoppa till sidans innehåll

Ersättningsregler


ERSÄTTNINGSREGLER I SAMBAND MED TRÄNING OCH TÄVLING I IK WILSKE

Daterad: 2014-08-12. Reglerna uppdateras årligen

 

 Följande ersättningsregler gäller för skidor, orientering, friidrott och triathlon.

 

Ersättning för anmälningsavgifter, resor, övernattning, tävlingsresor och träningsläger får totalt uppgå till max 2000 kronor per person och år. En högre ersättning än 2000 kronor kan ges till

                                        lovande ungdomar/juniorer,

                                        seniorer som rankas bland de 25 bästa i Sverige eller

                                        veteraner som rankas bland de sex bästa i Sverige (de sex bästa gäller som urval enbart om det är bra konkurrens inom åldersklassen).

 

Ansökan om den högre ersättningsnivån med motivering skickas in av respektive sektion till styrelsen. Styrelsen avgör om den högre ersättningsnivån ska betalas ut. Maxbeloppet för en person är då 4000 kronor per år.

 

När en aktiv ungdom/junior blir uttagen, t.ex. till Götalandsmästerskap eller Landskapskamp för att representera Västergötland och indirekt IK Wilske eller deltar på SM för ungdom/junior ska ersättning utgå utöver de 2000/4000 kronorna och då med ett maxbelopp av 1000 kronor per tävlingstillfälle. Maxbeloppet för en person är 2000 kronor per år. Den extra ersättningen är för anmälningsavgift, resa och övernattning (ej mat).

 

Krav på den aktive       

För att ersättning ska kunna betalas ut krävs att kvitton tillsammans med kontonummer och namn lämnas in till kassören på löparträffen som hålls i slutet av varje år. De aktiva som inte följer följande regler riskerar att inte få ut någon ersättning.

    När vädret tillåter ska tävlandet alltid ske i klubbens tävlingskläder.

    De tävlande ska i samband med träning och tävling uppträda sportsligt.

    Utan knot hjälpa till i klubbens ideella arbete, till exempel att arrangera tipspromenader, hjälpa till med COOP-loppet, Skol-KM i friidrott och Mössebergslunken, pappkörning, försäljning av sverigelotter, eller arbete med löpspåren. För de som har barn och ungdomar i verksamheten gäller detta föräldrarna.

    Inte förtära alkohol eller droger i samband träning och tävling där klubben bidrar ekonomiskt.

 

Anmälningsavgifter

Maxbeloppet för ersättning av en anmälningsavgift är 250 kr. Vid flerdagarstävlingar, t.ex. SM på arena för veteraner eller Världsungdomsspelen gäller totalt 250 kronor per dag oavsett hur många grenar man är anmäld i. Föreningen ersätter inte efteranmälningsavgifter utan endast den ordinarie delen av anmälningsavgiften vid en anmälan. För att delta i IK Wilskes egna tävlingar som Mössebergslunken betalar medlemmen ingen anmälningsavgift.

 

Reseersättning

Ingen reseersättning utgår i samband med ”vanliga” tävlingar. På tävlingar med mästerskapsstatus (SM, NM, EM och VM) utgår reseersättning med max 300 kronor per tävlingsresa för seniorer och veteraner. Se ovan vad som gäller för ungdom och junior. Samåkning ska tillämpas.

 

 

Övernattning

Ersättning med 300 kronor per övernattning utgår till tävlingar med mästerskapsstatus som SM NM, VM och EM. Se ovan vad som gäller för ungdom och junior.

 

Tävlingsresor och träningsläger

När sektionerna arrangerar tävlingsresor och träningsläger utgår ersättningar med max 800 kronor per aktiv och år. De extra 800 kronorna ingår i de 2000/4000 kronorna som gäller som tak för ersättning per år. Ersättningen ska täcka kostnader för resa och övernattningar. En förfrågan om ytterligare ersättning kan lämnas till styrelsen.

Om en aktiv åker med på tävlingsresor eller träningsläger arrangerade av andra gäller samma regler. När den aktive har ledare/tränare med sig bestämmer respektive sektion en rimlig ersättning för resa och logi (om en förfrågan om detta inkommer).  

 

 

 

Uppdaterad: 14 OKT 2014 20:26 Skribent: Petter Sandelin

Våra samarbetspartners

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan

intersport logo

 

 

Har du sett detta?

IKW Pokestop

Postadress:
IK Wilske
Box 31
52102 Falköping

Besöksadress:
Klubbstuga, Mösseberg Bergstugan 1
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info