Hoppa till sidans innehåll

Klubbinfo


VÄLKOMMEN TILL IK WILSKE
Idrottsklubben Wilske bildades 1943 i Vilske Kleva. I ett protokoll från 26 augusti 1943 står det ”Efter en stunds diskussion beslöts bilda en förening vars namn skulle bli I.K. Wilske. Fotbollsspel skulle ej få förekomma inom föreningen.” Klubben har idag över 500 medlemmar och är en av Falköpings kommuns största idrottsföreningar. Wilske är en flersektionsförening. Just nu har friidrottssektionen där triathlon ingår och motionssektionen mest livaktig verksamhet.Wilskearrangemanget som samlar flest deltagare är Mössebergslunken - ett terränglopp på Mösseberg. Utöver Lunken arrangeras även COOP-loppet för barn och Skol-KM i friidrott tillsammans med FAIK friidrott.


På Mösseberg har vi vår klubbstuga, Bergstugan. Där finns kök och gott om sittplatser. I ett hus vid sidan finns även omklädningsrum med dusch. Det går att hyra Bergstugan.


Friidrott

Klubben har de senaste tio åren haft en väl fungerande tränings- och tävlingsverksamhet för barn och ungdomar i arenafriidrott. För de som vill erbjuds två till tre ledarledda träningar per vecka.
Långlöpningen har sedan slutet av 80-talet varit mycket stor i klubben. Idag erbjuds ett flertal träningar per vecka. Det är en varierad träning i form av intervaller, fartlek ca. 1 timma och långpass ca. 2 timmar.Vi har även en grupp triatleter som förutom löpning även tränar simning tillsammans.


Motion

Vi arrangerar tipspromenader vid Bergstugan varje söndag from sep- maj. Efter promenad och kluriga frågor kan lättare fika förtäras. Caféet är öppet mellan klockan 10-13. Vill du gå tipspromenad kan du göra det mellan klockan 10-12.

 
Vi är mycket stolta över vår barngympa i Odensberg. Där 4-5 åringar leker och har skoj tillsammans. De använder sig av de redskap som finns i gympasalen alltifrån bommar, plintar, bänkar, ribbstolar och ringar mm. Det finns gympa för vuxna. Styrkegympa där de använder sig av hantlar och hopprep. Enkla övningar som gör att alla kan vara med. Du bestämmer själv hur jobbigt du vill ha det. All gymnastik är ute i Odensbergsskolans gymnastiksal.

 
För daglediga och pensionärer ordnas promenad och stavgång året om vid Bergstugan. Efteråt bjuder klubben på fika.I kansliet i Odensberg ordnas det med stick-café för klubbens handarbetsintresserade medlemmar, mellan okt-april. 
 

Orientering

Inom IK Wilske bedrivs orientering för var och en som vill röra sig i skog och mark, med en mental och fysisk utmaning utifrån sina egna förutsättningar. Ledstjärnorna för vår verksamhet är natur och glädje; att komma ut och röra på sig utan press (men med en morot) och vara glad åt ett ännu en prestation, är vad vi vill uppnå.Klubben deltar aktivt i samverkan med närliggande klubbar för att öka erfarenheten och möjligheterna till träning och gemenskap för våra medlemmar. Under en säsong deltar våra löpare i flera arrangemang, inte bara i närområdet. Det finns alltså alltid möjlighet för nyfikna att följa med och prova på att delta själv. (Det finns banor för alla erfarenhetsnivåer.)

IK Wilskes orienterare ställer gärna upp på informationsträffar och ”prova-på”, till skolor och andra intresserade. Självklart genomför vi nybörjarkurser och fortsatt teoriträning vid behov

Skidor

Gemensamma resor arrangeras till tävlingar såsom Vasaloppet.

Arrangemang

Det som samlar flest deltagare och kräver flest arrangörer är vårt terränglopp Mössebergslunken. Utöver lunken arrangerar vi kretsträningar i orientering, COOP-loppet för barn och Skol-KM i friidrott (tillsammans med FAIK).

Välkommen i vår gemenskap 

Ideella föreningar är inget utan sina medlemmars engagemang. Vi tycker att vår förening har en kultur där medlemmarna engagerar sig för att de vill, inte för att de måste. Det är därför roligt när vi tillsammans kan erbjuda våra barn och ungdomar en social och idrottslig fostran, men även där vuxna får en chans att röra på sig. 
Vår förenings ekonomi bygger på pengar vi får in från tipspromenaderna, Mössebergslunken, pappkörning  och bidrag vi får från staten för att vi bedriver barn- och ungdomsidrott. Man kan som medlem hjälpa till med att köra papp, ha en tipspromenad i Bergstugan, hjälpa till på träningen eller varför inte hjälpa till att hålla våra spår rena från långt gräs. Det är uppskattat om föräldrarna hjälper till i föreningen. Vi har t.ex. inga träningsavgifter och står för större delen av tävlingsavgifterna för barn och ungdomar.

Medlemsavgiften är 250kronor/medlem och 500kronor för familjemedlemsskap.Lägg samman avgifterna och betala till bg. 587-6719 glöm inte skriva namn och personnummer (ååmmdd-xxxx)! Du är välkommen att träna med oss upp till 2 gånger utan kostnad, men vill du fortsätta vill vi att du betalar avgifterna, detta inte minst för försäkringens skull.

Bästa sättet att hålla sig informerad om vad som händer i IK Wilske är att regelbundet besöka hemsidan (ikwilske.se). Här finns information om träningstider, aktuella händelser, kommande tävlingar, kontaktuppgifter etc. kolla gärna innan träningspasset!
 

Tränings- och tävlingskläder 

Tränings- och tävlingskläder kan köpas från varje sektion. Aktuell information finns på hemsidan.

Välkommen till vår förening

Styrelsen

 

 kontaktsidan.


Välkommen till IK Wilske!

IK Wilske

Bildad 1943-08-26
Föreningsnummer 4554
Postadress Box 31
52102 Falköping
Besöksadress Klubbstuga, Mösseberg Bergstugan 1
52194 Falköping
Telefon [saknas] Information
E-post This is a mailto link
E-post dataskydd This is a mailto link
Hemsida http://www.ikwilske.se
Bankgiro 587-6719
Organisationsnummer 867800-4733
Föreningens hemsidor

Våra samarbetspartners

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan

intersport logo

 

 

Har du sett detta?

IKW Pokestop

Postadress:
IK Wilske
Box 31
52102 Falköping

Besöksadress:
Klubbstuga, Mösseberg Bergstugan 1
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info