Hoppa till sidans innehåll

Alexander Leksell: Landslagsspelare från IK Zenith!

13 AUG 2012 13:58
Alexander Leksell som spelar i IK Zenith’s P97 har blivit uttagen till det första P97-landslaget.
  • Skapad: 13 AUG 2012 13:58

Förbundskapten Magnus Wikman har tagit ut truppen till P15-landslagets första landskamper. Premiärmotståndare är Finland och matcherna spelas i Rovaniemi 21 augusti och Kittilä två dagar senare.

Efter Elitpojklägret i Halmstad bjöds 44 spelare in till ett läger på Bosön 6-9 augusti där sedan den slutliga 18 manna truppen togs ut. Alexander har imponerat hela vägen och blev bl a utsedd till matchens bäste spelare mot Skåne i Halmstad och fick lovord av förbundskapten Wikman under landslagslägret.

Det är ett riktigt nålsöga att ta sig hela vägen till landslaget. Förra året fanns det 12.171 registrerade manliga 15-åriga fotbollsspelare och det brukar vara mellan tolv- och femtontusen spelare per åldersklass. Att då komma med till ett landslag som består av 18 spelare är en enorm bedrift! Det är extra kul att Alexander får sällskap i truppen av Hampus Dahlqvist från Öckerö som spelar med IFK Göteborg från denna säsong.

Det är fantastiskt att Alexander lyckas så bra. Inte bara för Alexander fotbollskunskaper utan även för sättet som han är på och vid sidan av plan. En spelare som alltid ger 100%, utstrålar glädje, ambition och bra kamratskap. Ett riktigt gott föredömde för vad P97 och IK Zenith vill stå för.

Tränarna IK Zenith P97.

 

Skribent: Peter Gangby

        

          HUVUDSPONSOR

     Stödjer ungdomsidrotten                 i Göteborg  

 

Sponsor:

Övriga sponsorer:

 Cyprus_in_your_Heart

 

GT sanktan

 

           Vädret i Lilleby
        

      

  besöksräknare 
 Besök på vår sida

www.ik-zenith.com 

sedan den 15 April-09

           

 

                                             
                   

Postadress:
IK Zenith - Fotboll
Zenithgården
42355 Torslanda

Kontakt:
Tel: 031926113
E-post: This is a mailto link