Hoppa till sidans innehåll

Swebowl


Svenska Bowlingförbundet kan idag presentera en ny landslagsorganisation där Robert Andersson blir förbundskapten för både dam- och herrlandslaget.
 
Team Pergamons farmarlag storspelade i söndags och stod för 7723 poäng, vilket är den femte högsta slagningen i seriesammanhang någonsin i Sverige. – Det är ganska fantastiskt att vi gör det med farmarlaget, säger Martin Larsen i Team Pergamon.
 
Lena Sulkanen har fått Magnus Johnsons medalj. I samband med Senior Tour i Eskilstuna tidigare i januari fick bowlingprofilen ta emot utmärkelsen. – Jag är jätteglad och det är en stor ära att få medaljen, säger Lena Sulkanen.
 

Läget kring seriespelet

(2022-01-20 11:00)
Det har kommit en del frågor om seriespelet och den höga smittspridningen i samhället just nu. Svenska Bowlingförbundet lyssnar på Folkhälsomyndighetens råd och målsättningen är att fortsätta genomföra seriespelet.
 
Svenska Bowlingförbundet har fått en ny kommunikationsansvarig: 28-årige Linus Wirén från Borås tar över efter Markus Hegnelius som har valt att gå vidare mot nya utmaningar. - Jag hoppas kunna vara med och lyfta bowlingen, säger Linus Wirén.
 
Europeiska bowlingförbundet har gått ut med nya datum för Europamästerskapen som flyttades fram på grund av pandemin. Herrarnas EM spelas 31 maj-11 juni i Helsingfors och damernas EM genomförs 10-21 augusti i Ålborg.
 
Alla föreningar och distrikt inom svensk bowling har möjlighet att söka återstartsstöd. Ansökningsperioden öppnade den 1 januari. – Det är enkelt att söka och vi hoppas att många tar chansen, säger Tim Davidsson, ansvarig för återstartsstödet.
 
Pontus Andersson storspelade vid Brunswick Ballmaster Open i Helsingfors. Andersson blev tvåa och tog sin andra raka pallplats på Europatouren. – Jag har spelat riktigt bra men det känns lite surt att det inte höll hela vägen i finalen.
 
Kvalspelet i Ballmaster har gått riktigt bra för flera svenskar och totalt är sex av dem vidare till söndagens finalspel. Vi hittar fyra spelare bland topp 10 i kvalet.
 
Ballmaster är igång i Helsingfors och under torsdagen går flera svenskar in i kvalet. Pontus Andersson har haft fina framgångar det senaste och är laddad inför Europatourtävlingen – Jag hoppas kunna placera mig så högt som möjligt.
 
Vid en pressträff igår meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att de både förlänger samt inför nya restriktioner från den 12 januari. Det här gäller för seriespelet, tävlingar och träningsverksamheten inom svensk bowling.
 
James Blomgren är nominerad till “The World Games Athlete of the Year" av organisationen International World Games Association (IWGA). Röstningen öppnade under måndagen och första röstningsomgången håller på fram till den 23 januari.
 
Jonathan Johansson från Höganäs BC slog i söndags till med ett riktigt dunderresultat. 1605 poäng över 6 serier, vilket är det nionde högsta resultatet i Sverige någonsin. – Jätteroligt, det trodde jag inte skulle hända, säger Johansson.
 
Nye förbundskaptenen Mattias Melin har idag tagit ut truppen till junior-EM i april. I laget finns tre medaljörer från senaste mästerskapet samt fem debutanter. – Vi har tagit ut ett starkt gäng och ser fram emot mästerskapet, säger Mattias Melin.
 
Svenska bowlingförbundet kan idag presentera Mattias Melin som ny förbundskapten för juniorlandslaget. Han kommer assisteras av Moa Ekström. – Det ska bli väldigt spännande, säger Mattias Melin.
 

Postadress:
IS Göta - Bowling
Planteringsvägen 141B
25232 Helsingborg

Kontakt:
Tel: 0709781340
E-post: sonny.persson1971@gm...

Se all info