Hoppa till sidans innehåll

Om IS Kullen


IS Kullen är den klubb i Höganäs som bedriver orientering och friidrott. Dessutom har vi några entusiaster med terränglöpning som sitt stora intresse samt ett gäng som gärna spänner på skidorna när snön någon gång behagar lägga sig. Mer information och medlemsavgifter etc. finns under Läs mer ...

Medlemsavgift:    100 kr /år för ungdom upp till 20 år
                              200 kr / år för vuxen
                              400 kr /år för familj.
 
Bankgironr:983-4599

Som ny medlem skicka dina adressuppgifter med

1. Namn

2. Adress,

3. Födelsedata

4. Mailadress och telefonnummer till

 

Redovisningsansvarig: Jens Arborelius  ( This is a mailto link)

 

Kassör: Pål Bengtsson
 

IS Kullen bildades 1942 och sysslade då med friidrott i närmare 20 år. Därefter övergick man till orientering och löpning. Även skidåkning står på programmet. Föreningen har drygt 200 medlemmar.

 

Vi har tillgång till bra lokaler på Björkerödsgården på Kullaberg med bl.a. samlingslokaler och bastuanläggningar samt skog och fri natur inpå knutarna.

 

IS Kullen har i egen regi framställt orienteringskarta och turistkarta över Kullaberg, orienteringskarta över Svedberga kulle, Lerberget och Höganäs, samt ett flertal lär- och skolkartor inom Höganäs kommun.

 

Föreningen har ett 70-tal aktiva orienterare, som deltar i träningar och tävlingar - varav en stor del ungdomar. Just ungdomsverksamheten befrämjas särskilt inom vår klubb med bl.a. läger, nybörjarkurser och samarbete med skolorna. För mindre aktiva medlemmar och utomstående ordnar vi en del motionsarrangemang såsom trim- och propagandaorienteringar samt cykeltrim.

 

Vi har även skidor och terränglopp på programmet. På Kullaberg ordnar vi i mån av snötillgång skidspår med egen scooter. En del av våra medlemmar brukar delta i olika långlopp, och vi saknas heller inte i exempelvis Vasalopets resultatlistor. Några medlemmar har dessutom för vana att delta i något skidlopp i främmande land, till exempel Marcia Longa i Italien. 

Sedan 2002 bedrev även IS Kullen friidrott för barn och ungdomar. Under den varma årstiden höll vi till på klassiska Julivallen i centrala Höganäs, under vinterhalvåret i någon idrottshall. Just nu har.
Föreningens målsättning är att intressera traktens invånare för orientering och motionsidrott, och att bedriva detta på bred front i alla åldrar under trivsamma former. Dessutom är vi beredda att ge stöd åt medlemmar som satsar på tävlingsframgångar, även på elitnivå. Vi anser att vi genom positiv ungdomsfostran och friskvård gör en stor samhällsinsats.

 
Ni som tycker detta verkar intressant är välkomna att komma med i vår förening. Redan i åttaårsåldern kan man börja med lekfulla övningar, och sedan finns det orientering och motion av varierande slag för att passa i alla åldrar efter vars ens intresse och förmåga. Det är både nyttigt och roligt och bedrivs i skog och mark med många tillfällen till fina naturupplevelser. Välkomna att ta kontakt med någon i vår klubb. Se kontaktuppgifter i Kullaren

© IS Kullen - All rights reserved.
e-mail: This is a mailto link

Uppdaterad: 04 APR 2017 19:58
Skribent: Mikael Carlsvärd

>

" " " "

" "

Postadress:
IS Kullen - Orientering
Jens Arborelius, Pålstorpsvägen 3
26351 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0733-896558
E-post: This is a mailto link

Se all info