Hoppa till sidans innehåll

Om IS Kullen


IS Kullen är den klubb i Höganäs som bedriver orientering. Dessutom har vi några ett gäng som gärna spänner på skidorna när snön någon gång behagar lägga sig. Mer information och medlemsavgifter etc. finns under Läs mer ...

Medlemsavgift:    200 kr /år för ungdom under 18 år
                              400 kr / år för vuxen
                              800 kr /år för familj.
 
Bankgironr:983-4599

Som ny medlem skicka dina adressuppgifter med

1. Namn

2. Adress,

3. Födelsenummer

4. Mailadress och telefonnummer till

 

Redovisningsansvarig: Jens Arborelius  ( This is a mailto link)

 

Kassör: Pål Bengtsson
 

IS Kullen bildades 1942 och sysslade då med friidrott i närmare 20 år. Därefter övergick man till orientering och löpning. Även skidåkning står på programmet. Föreningen har 140 medlemmar.

 

Vi har tillgång till bra lokaler på Björkerödsgården på Kullaberg med bl.a. samlingslokaler och bastuanläggningar samt skog och fri natur inpå knutarna.

 

IS Kullen har i egen regi framställt orienteringskarta och turistkarta över Kullaberg,  Lerberget, Viken och Höganäs, samt ett flertal lär- och skolkartor inom Höganäs kommun. ex. Jonstorp och Nyhamnsläge.

 

Föreningens medlemmar deltar i träningar och tävlingar i i Skåne och närliggande distrikt - Vår ungdomsverksamhet har varit vilande under några år men våren 2019 startar vi upp ungdomsträningar på söndagar med utgångspunkt från vår gård på Björkeröd, Kullaberg  För både aktiva och mindre aktiva medlemmar samt utomstående ordnar vi  motionsarrangemang som Naturpasset och poängjakt på Kullaberg, Cykeltrim( Kullahjul) i Kullabygden samt motionsorienteringar på våra närkartor under sommaren 

 

Vi har även skidor på programmet. På Kullaberg anordnar vi i mån av snötillgång skidspår med egen scooter. En del av våra medlemmar brukar delta i olika långlopp, och vi saknas heller inte i exempelvis Vasalopets resultatlistor. 


Föreningens målsättning är att intressera traktens invånare för orientering och motionsidrott, och att bedriva detta på bred front i alla åldrar under trivsamma former. Vi anser att vi genom positiv ungdomsutbildning och friskvård gör en stor samhällsinsats.

 
Ni som tycker detta verkar intressant är välkomna att komma med i vår förening. Redan i åttaårsåldern kan man börja med lekfulla övningar, och sedan finns det orientering och motion av varierande slag för att passa i alla åldrar efter vars ens intresse och förmåga. Det är både nyttigt och roligt och bedrivs i skog och mark med många tillfällen till fina naturupplevelser. Välkomna att ta kontakt med någon i vår klubb. Se hemsida www.iskullen.nu för mer information. 

© IS Kullen - All rights reserved.
e-mail: This is a mailto link

Uppdaterad: 04 APR 2017 19:58 Skribent: Mikael Carlsvärd

Postadress:
IS Kullen - Orientering
Jens Arborelius, Pålstorpsvägen 3
26351 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0733896558
E-post: jens.arborelius61@gm...

Se all info