Hoppa till sidans innehåll

Björkerödsgården - jour och städning


BJÖRKERÖDSGÅRDEN 

Björkerödsgården är en stor tillgång för klubben. Först och främst är gården till för klubbens medlemmarmed tränings- och tävlingsaktiviteter men även som uthyrning till intresserade privatpersoner ochföreningar.

Arrendeavgiften och driften av Björkerödsgården är en stor kostnad för klubben. För att vi även i fortsättningen ska kunna finansiera arrendeavgift och drift av gården behöver vi med gemensammakrafter se till att gården är i bra skick för uthyrning.Årsmötet beslutade att det ska göras två riktade städ-insats under året. En på våren och en på hösten,för att se till att gården är i bra skick, dels inför uthyrningsperioden och dels inför vintern.Detta beslut kom till för att spara våra jourresurser till den del av året då vi har mest uthyrning och gårdenbehöver tillsyn i samband med detta, men även att det är då behovet av gräsklippning, lövräfsning mm är störst.

Under vår-städdagen hjälps vi med att öppna upp för årets uthyrningsperiod, ser till att gården ochutrustning är i bra skick för säsongen och att det blir en trivsam miljö för klubbens medlemmar att vistas i.

Under höststäddagen förbereder vi gården inför vintern.Till dessa dagar kommer det att skickas ut inbjudan till alla medlemmar.I och med denna omorganisation tar vi bort jourveckorna under vintern och arbetsuppgifterna som skulleutföras då, gör vi tillsammans under städdagarna.Genom denna förändring hoppas styrelsen att klubben även i fortsättningen kommer att ha möjlighet att hyra ut gården till intresserade och på det sättet skapa inkomster till klubbens som möjliggör att vi kanfortsätta att arrendera gården.Har ni några frågor kring detta, vänligen kontakta:

 

ARBETSUPPGIFTER/CHECKLISTA FÖR BJÖRKERÖDSGÅRDEN

Vi måste allihop hjälpas åt med gårdens skötsel, för ingen vill väl skiljas från en så fantastisk plats som Björkerödsgården. Vi har här nedan reviderat checklistan på de arbetsuppgifter sombehöver utföras under jourperioden. Vi är medveten om att det kan innebära en del olägenhetför somliga, men vi vädjar ändå till er klubbanda, SNÄLLA NI, HJÄLP TILL det gäller baratvå veckor/år.Uthyrning samt nycklar

• Jourperiodens arbetsuppgifter startar med att man i god tid före periodens början tittar på uthyrningskalendern på IS Kullens hemsida eller kontaktar Eva Tullberg (stuguthyrare),Tel.0760-131949, för att få reda på uthyrningsdatum samt vem som har hyrt gården under jourperioden.

• I och med att din jourperiod startar så ringer du föregående jouransvarig för attfå en statusrapport om Björkerödsgården. SE punkt längre ner!

• En av klubbens viktigaste inkomstkällor är just uthyrningen av Björkerödsgården. Denna inkomst är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att hyra gården. Det innebär att du som jouransvarig måste vara tillgänglig för hyresgästerna under jourperioden. EvaTullberg meddelar hyresgästen var de kan hämta nycklar.

• Vid kallt väder är det lämpligt att du har ökat värmen till 20 grader i boningshuset (om inget annat överenskommits med hyresgästen). Stora salen värms upp via luftvärmepump som alltid ska vara påslagen och inställd på 20 C.OBS! Dörrarna till städförrådet och ut till utrymmet utanför badrummet ska alltidvara stängda pga. avsaknad av värmekälla i dessa utrymmen.Städning mm

• Både före och efter uthyrning måste städning av boningshus, toaletter, duschutrymme och stora salen kontrolleras. Vid otillräcklig städning måste du korrigera denna. Ev. kan kostnaden för extra städning faktureras hyresgästen.

• Se till att det finns toalettpapper på toaletterna (extra rullar finns i städförrådet iboningshusets). Byt trasiga glödlampor (vid behov mot lågenergilampor). Byt och tvätta kökshanddukarna samt handdukarna vid handfatet utanför toaletterna. Rena handdukar ligger/ska läggas tillbaka i köksskåpet mitt emot spisen.

• Avkalka kaffebryggaren samt städa kyl och frys vid behov.

• Behöver du inte klippa gräset eller räfsa löv (så finns det alltid fönster som behöver putsas och mattor som måste piskas).

• Kontrollera även att termostaten i boningshuset, toaletterna och omklädningsrum är sänktatill 10 grader och att bastun är avstängd.• Kontrollera till sist så att alla nycklar är på plats.

• Ta kontakt med nästa jour-ansvarig för överlämning av ”jourpinnen”.Checklista för hyresgästerna

• En checklista för hyresgästerna (se bilaga), kommer tillsammans med jourlistan att liggapå skrivbordet uppe på Björkerödsgården.Trädgårdsskötsel

• Under vår, sommar och höst så måste gräset, efter behov, klippas. Det gäller gårdensträdgård, vid grillen samt gräset väster om Björkerödsgården. Lite allmän trädgårdsskötselgör du efter behov.

• På hösten kan det bli aktuellt med lövräfsning. Det finns en kompost i trädgårdenssydöstra hörn. Under vintern har vi inga jourveckor längre utan tillsyn sker i samband medpoängjakterna.Inköp mm

• Du som är jouransvarig måste själv inhandla nödvändigt material. Det gäller alltifrånstädmaterial, proppar, toalettpapper, glödlampor till miljöbensin till gräsklippare(5 litersdunkar på macken). Se till att det finns bensin när du lämnar över jouren.Tag kvitto och vänd dig till Pål Bengtsson eller Jens Arborelius ( tele, se jourlistan) såersätter de dig för gjorda utlägg.

• Till Olle Nyström, tel. 0722-176362, ska du anmäla de fel och brister som har uppstått och som du inte själv kan åtgärda.

 

Byta tider

• Meddela alltid Eva Tullberg tel:0760-131949

när ni byter tider med varandra

• Är det något moment i denna checklista som du tycker fungerar dålig, kontakta då gärna Eva Tullberg så att vi får korrigera det.Hjälps vi alla åt så kommer vi att klara denna uppgift med glans!

LYCKA TILL

Styrelsen 

 

 

CHECKLISTA FÖR BJÖRKERÖDSGÅRDENS HYRESGÄSTER

 

Välkomna till Björkeröd och IS Kullens klubbgård. IS Kullen är en ideell idrottsföreningfrämst med inriktning på orientering, terränglöpning samt längdskidåkning.Det är mycket troligt att några av medlemmarna kommer till Björkerödsgården för att träna.Efter träningen kommer de då att använda samma omklädnings- och duschrum som nihyresgäster gör. Vi hoppas att detta inte ska innebära någon olägenhet för er del.VAD GÖR DU OM………

• det är kallt när du anländer. Kontrollera då först de tre termostaten i boningshuset såatt dessa är inställda till 20 grader. Termostaterna finns i vardagsrummet, isovrummet samt i matplatsen innanför köket. Värmepumpen i boningshuset ska varapåslagen och inställd på 20 grader C. I stora samlingssalen finns en luftvärmepumpsom alltid ska vara påslagen och inställd på 18 grader C.Det är inte tillåtet att elda i kaminen i vardagsrummet!

• det inte finns något varmt diskvatten. Varmvattenberedaren finns i östra delen avboningshuset, i groventrén, bakom matrummet. Kontrollera så att kontakten är isatt.

• strömmen går. Elskåpet finns i skrubben innanför städförrådet.Kontrollera och byt ev. trasiga proppar.

• det saknas toalettpapper. Hämta nya i skåpet i städförrådet.• det uppstår andra problem vid din vistelse på Björkerödsgården. På jourlistan (som dufinner på skrivbordet i boningshuset) kan du läsa vem av IS Kullens medlemmar somhar jour under din vistelse på gården. Får du problem är det till denna/dessa personerdu ska vända dig.[Skriv här] [Skriv här] 20160320INNAN DU RESER HEM………..

• måste du städa de lokaler du hyrt/använt och lämna de i samma skick som de var närdu anlände. Städmaterial hittar du i städförrådet innanför köket.• måste du sänka värmen till 10 grader med hjälp av de tre termostaten ivardagsrummet, sovrummet, matplatsen. Du måste även se till så att bastun äravstängd. Vi är tacksamma om du, under din vistelse här, inte har på bastun hela tidenutan stänger av den då den inte ska användas.

• måste du paketera och ta med alla dina sopor hem.Detta gäller främst skrymmande sopor.

• måste du till sist se till att nyckel återlämnas.Vi hoppas att du haft en trevlig vistelse här på Kullaberg och på vår klubbgårdoch önskar dig välkommen åter.Karin Ståhl och Helene Arborelius/genom IS Kullens styrelse

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:56 Skribent: Bengt Eriksson

Postadress:
IS Kullen - Orientering
Jens Arborelius, Pålstorpsvägen 3
26351 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0733896558
E-post: jens.arborelius61@gm...

Se all info