Hoppa till sidans innehåll

Läget på de olika tourerna

10 JUL 2018 08:06
Värme, sommar och semestertider men discgolfsäsongen rullar som vanligt aktivt på. Här kommer en liten rapport över läget i de olika tävlingarna vi deltar i.
  • Skapad: 10 JUL 2018 08:06

Veckogolfen

Drygt halva säsongen är spelad och i toppen ligger Joakim Grahn med ett snitt på 53 kast (snitt på tio bästa rundorna), följt av Matz Råberg 55 kast och Erik Andersson på 57,3 kast.

Den bästa rundan i år står David Ivansson för med sin fina 50-runda.

Tre spelare har hittills satt BIO den här sommaren: Björn Karlsson (hål 11), Jonas Castor (hål 13) och Mikael Mårtensson (hål 11).

Smålandstouren

4 av 9 deltävlingar är spelade och det är ingen som dragit iväg ännu i någon klass. I Open-klassen har fyra olika spelare vunnit deltävlingarna hittills, och totalledare just nu är vår egna Matz Råberg! -Hans försprång lär dock ätas upp när fler duktiga spelare har spelat lika många deltävlingar. Men Matz har gjort ett par vassa tävlingar och ligger ändå bra med. Joakim Grahn är alltid giftig och har vunnit en av de två tävlingar han hittills startat i. I Master-klassen (ålder 40+) jagar Kenneth Jonsson ledningen, 7 poäng bakom Ljungbys Johan Wiberg som har övertygat så här långt. Thomas Werner ligger just nu på en fin tredjeplats i Amatör-klassen, en plats som dock kan bli tuff att behålla säsongen ut.

Västgötatouren

Årets nyhet, som efter vårens tre deltävlingar i Tibro, Falköping & Habo, snart ska avgöras i finalspel. Den 14 juli avgörs tävlingen i Tibro över 2x18 hål. Open-klassen är dock redan avgjord, och Falköpings suverän Mikael Pettersson har med sina tre delvinster redan lagt beslag på den supersnygga vandringspokalen. Andraplatsen är alltmer oviss, och för Habos del står hoppet till Joakim Grahn som inför finalen ligger på fjärde plats. I fältet bakom medaljerna jagar David, Matz, Roger, Kenneth & Jonas. I MA3-klassen ligger Thomas Werner på en sjätteplats, mitt i fältet. Desto mer rafflande är det i MA4, där Dan Nilsson från Habo har segermöjligheter. Han ligger på andraplats inför finalen, och skulle Dan vinna sista tävlingen så landar han på samma slutpoäng som nuvarande ledaren, oavsett hur det går för denne i Tibro. Vi håller tummarna!

Skribent: Jonas Castor
Epost: Adressen Gömd

logga_smalandstouren

 

 

logga_pdga

 

discsport 

 

 

 


Postadress:
Habo Frisbee - Frisbee
Joakim Grahn, Bergstigen 53
56634 Habo

Kontakt:
Tel: 03646601
E-post: This is a mailto link

Se all info