Hoppa till sidans innehåll

Klubbens Historia


Hösten 2001 blev undertecknad uppvaktad för att hjälpa till och bilda en motorklubb/förening. Det var en skara barn/ungdomar och vuxna med ett stort intresse för motorsport främst snöskotercross och motorcross. Man hade ingen egen förening att luta sig mot när det skulle arrangeras tävlingar och det bedrevs heller ingen organiserad träning.

 

Det bildades en arbetsgrupp som sedan ingick i den första styrelsen när IMK bildades. Medlemsansökan gick till både Svemo och RF (Riksidrotts förbundet) och efter en kort tid var föreningen bildad. Vid det första officiella årsmötet sattes en långsiktig sk. masterplan där medlemmarnas önskemål framgick och det var en riktig motorarena för både snöskotercross som motocross.
 
Efter förhandlingar med besparingen om ett markarrende började ett intensivt arbete med att skapa finansiella medel för banbygget. Klubben började med att arrangera snöskotercross tävlingar på Idre Fjäll. Vilket gav klubben den ekonomiska plattform som behövdes. Sedan har föreningen växt och nya medlemmar har tillkommit med åren och intresset har gått mera mot motocrossen. Under en 10-års period så har Idre MK skapat en motorarena med en uppskattad bana för träning och tävling i alla åldrar. I dags datum så har klubben ett 50-talet medlemmar och en arena med klubbhus, en junior- och en seniorbana, startgrindar, bevattningssystem, belysning och allt annat som behövs för en fullt fungerande motorförening. Utan alla lokala företagare och alla ideella krafter som trott på våran verksamhet så hade det aldrig blivit någon arena, så ett stort tack till alla medverkande".
 
Peter Emretsson
Uppdaterad: 21 APR 2012 10:27 Skribent: Magnus Paulsson

Postadress:
Idre MCK - Motorcykel och Snöskoter
Högstvägen 24
79091 Idre

Kontakt:
Tel: 0702135884
E-post: This is a mailto link