Hoppa till sidans innehåll

Fotbollssektionen har ordet


 

Inför 2010

-          Allra först vill jag här passa på och tacka min företrädare Kent Nilsson för hans insatser som ordförande i fotbollssektionen. Kent har haft ett starkt engagemang i såväl styrelsearbetet som det mesta annat runt omkring. Han har med sin kunskap och sin professionella hållning lyckats höja ambitionsnivån ett rejält snäpp.
Kent stannar kvar som ledamot i fotbollssektionens styrelse, så vi har möjlighet att utnyttja hans kunskaper även framöver och det är vi tacksamma för.

-          Våra duktiga ledare i seniortruppen myntade uttrycket ”Tillbaka till framtiden” när ledartrojkan från Tosteberga tog över ansvaret i Ifö. Med ett mycket målmedvetet arbete lyckades vi att ta oss från div 4 till div 2 på 3 år!
Därmed blev det i fjol äntligen div 2 fotboll igen på Strandängen.

-          Tyvärr blev ju glädjen kortvarig. Trots att vi spelade bra och förde de flesta matcherna, med några undantag, så åkte vi snöpligt nog direkt tillbaks till 3:an.

-          Vårt U-lag, som under 2009 spelat i div 1, hamnade på den övre halvan vilket man ska ha stort beröm för! I stort sett varje match har man använt sig av 5-6 juniorlagsspelare och det är med stor glädje man kan konstatera hur bra de har presterat i den tuffa omgivningen.

 

-          Inför årets säsong, så har det i vanlig ordning rört en del på sig i spelarleden.
Vi har tappat inte mindre än 7 seniorspelare, av olika anledningar. De flesta varvar ner i andra klubbar, någon har flyttat till annan ort. Vi tackar dem alla för deras insatser i Ifö och önskar lycka till i deras nya föreningar.

-           Ett speciellt lycka till önskar vi Pontus Brynö och Marco Zebic som lämnat vår J-lag för att prova sina vingar i Mjällby i J-allsvenskan. IFÖ har nu 4 juniorspelare i Mjällby.

-          Som nyförvärv önskar vi Joakim Svensson och Linus Lavergren hjärtligt välkomna till föreningen.

-          Dessutom har vi en del hemvändare; både Viktor Dahl och Johan Ljungkvist har återvänt till föreningen efter utflykter till andra klubbar. Efter sommaruppehållet 2009 återvände även Sebastian Valentinsson till Ifö.

-          Det är väldigt glädjande att få konstatera att vår ungdomssatsning ger resultat. Inte mindre än 7 ungdomar har blivit uppflyttade till seniortruppen. De 7 är Marcus Johnsson, Mattias Häggström, Marcus Gregic Hansson, Måns Andersson, Anton Majrud, Hampus Johansson och Zehrudin Jusupovic. De är samtliga mellan 18 och 19 år och t.o.m. en 17-åring.

-          Vi har också förlängt kontraktet med samtliga ledare samt tagit in Ivo Gregic som ny ledare till våra seniorer. Även Julia Sunnerfjell är ny i ledarstaben och skall arbeta med massage och skade-rehab.

-          Vi har blivit placerade i Div 3 Södra Götaland i år, med mestadels lag från södra Skåne. Det är spännande med nya lag och även storsatsande Höör som kom från div 4 blir intressant att följa. Sist men inte minst har vi ju 2 st. heta derbymatcher mot Nosaby att se fram emot.

-          Med det lag, ledarstab och organisation vi har, vore det tjänstefel att ha någon annan målsättning än serieseger och direktkvalificering till div. 2. Det är vi alla oerhört fokuserade på.

-          Vårt U-lag spelar även i år i div 1 och målsättningen är en minst lika bra placering som 2009.

-          På juniorsidan ställer vi ett ungt lag på benen och vi hoppas och tror att de kan ta för sig
Läs mer om våra framtidshopp i Juniorlaget på annan plats på vår hemsida.

 

Därmed hälsar jag alla hjärtligt välkomna till Strandängen under 2010 för att bevittna hur Ifö Bromölla IF tar sig tillbaka till framtiden igen.

 

Anders Wendel
ordf. Fotbollssektionen

 

Uppdaterad: 28 MAJ 2010 07:39

 

Postadress:
Ifö/Bromölla IF - Fotboll
Blåbärsstigen 1
29538 Bromölla

Kontakt:
Tel: 045625533
Fax: 045622465
E-post: This is a mailto link

Se all info