Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet


Christer Adelsbo

 

 

 

Ett nytt spännande fotbollsår ligger framför oss

 

Då är det äntligen dags igen, ett nytt fotbollsår ligger framför oss.

2009 var ett år som innebar både sorg och glädje. Herrarna fick tyvärr ta klivit ner i trean igen, medan vårt damlag tog sig upp i trean igen. Så i år blir det div. 3 spel på Strandängen för både vara herrar och damer.

 

 

Herrlaget

 

Div. 2 äventyret blev tyvärr även denna gång bara ett årigt. Det är bara att konstatera att det är ganska stor skillnad på div. 2 och div. 3, trots en bra trupp och stundtals bra spel så räckte vi inte till. Vi visade att vi absolut hängde med rent spelmässigt men hade förtvivlat svårt att få in bollen i mål. Vi vann också ”fel” matcher vi slog topplag som Lunds BK och Karlskrona medan vi förlorade mot våra konkurrenter kring nedflyttningsstrecket.

 

Men det är bara att ta nya tag och jag är säker på att vi i år kommer att göra en bra säsong och vara med i toppen och slåss om en div. 2 plats.

Jag tycker att vi har en spännande och bra trupp i år. Vi har tappat ett par spelare från startelvan och några nyförvärv har förstärkt truppen. Johan Ljungkvist återkommer från Tosteberga/Nymölla IF, Joakim Svensson, KFF, Linus Lavegren, Hörviken och sist inte minst så lyfter vi upp sju egna produkter från J-laget vilket är oerhört roligt och spännande.

 

Årets trupp är förhållandevis ung, 23,5 år och inte mindre än 16 spelare är under 25 år. Truppen består av 50 % egna produkter vilket är roligt, vi börjar närma oss målet med 70 % egna produkter.

 

 

Damlaget

 

Vårt unga damlag överraskade stort och tog sig direkt tillbaka till div.3. Ronnie Persson och övriga tränarstaben gjorde ett bra jobb med tjejerna.

I år har hela juniorlaget lyfts upp i damtruppen och man kommer förutom div. 3 laget också ha ett lag i U-lagsserien div 1.

 

Det skall bli intressant och se hur det unga laget kommer att klara sig i div. 3. Det kommer självklart att bli tufft för tjejerna men jag blir inte överraskad om man klarar sig riktigt bra.

Målet måste självklart vara att klara ett nytt kontrakt och bli ett etablerat div. 3 lag.

Laget är ungt och lovande och fler lovande spelare är pågång i ungdomslagen. Framtiden ser utan tvekan ljus ut för damfotbollen i föreningen.

 

Ungdomslagen

 

Jag vill börja med att tacka alla fantastiska ledare som ideellt ställer upp för våra ungdomar flera gånger i veckan. De flesta är igång minst 3-4 gånger i veckan med träning och matcher och är helt ovärderliga. Vi har idag cirka 60 ledare som tränar våra ungdomar.

 

Vi har en mycket bra verksamhet med många engagerade och välutbildade ledare. Utbildning av våra ledare är något som vi alltid har prioriterat högt i föreningen och som vi lägger mycket kraft och energi på. Vi har ett tufft mål att 70 % av spelarna i våra representationslag skall vara egna produkter. Skall vi lyckas med detta så måste vi satsa på att utbilda våra ledare och spelare på allra bästa sätt.

 

Många tror fortfarande att fotboll är en typisk pojkidrott, men idag så är en betydande del av vår verksamhet dam och flick. När det gäller antalet aktiviteter under ett verksamhetsår så är vi med all sannolikhet den förening i kommunen som bedriver den största tjejidrotten

 

Vill också passa på att tacka Johnny Åkesson, ungdomssektionens ordförande samt övriga i ungdomssektionen för ett mycket bra arbete.

 

 

Bromölla Fotbolls Union – BFU

 

Under 2009 så bildade vi BFU, som består av Bromölla kommuns samtliga fem fotbollsföreningar; Ifö Bromölla IF, Näsums IF, Edenryds IF, Gualöv GOIF och IK Kamp.

 

Vi arbetar tillsammans för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för fotbollen i kommunen.Vi arbetar bl.a. med ett mycket spännande projekt där vi försöker få tillstånd en större inomhushall/arena på Iföstrandområdet. Vi har utsett en arbetsgrupp med Johnny Åkesson i spetsen som under 2010 skall arbeta intensivt med denna fråga.

 

 

Övrigt

 

Det behövs väldigt många som hjälper till för att man skall få en förening av Ifö Bromölla IF:s storlek att fungera. Om du eller någon du känner skulle vara intresserad av att hjälpa till på olika sätt så skulle vi vara mycket tacksamma.

 

Det kan vara som ledare, aktiv i någon av de olika sektionerna och kommittéer som vi har, hjälpa till kring våra hemmamatcher med representationslagen, sälja lotter, hjälpa till vid våra fester, hjälpa till med olika uppgifter i samband med driften av strandängen, vill vara med och sponsra vår verksamhet eller varför inte stödja oss genom att bli stödmedlem mm.

 

Skulle du vara intresserad så är det bara att höra av sig till föreningen. Hör av er till vår kontaktperson Jonas Wittzell 0456/255 33.

 

 

Avslutningsvis

 

Så vill jag tacka alla närmare 100 ledare och andra aktiva i styrelsen, sektioner och kommittéer för allt arbete som ni lägger ner för att vår förening skall fungera så bra som möjligt.

 

Jag vill också tacka alla våra sponsorer, ni är alla mycket viktiga för oss. Utan er så skulle det vara omöjligt att bedriva denna stora bredd på verksamheten som vi har idag.

 

 

Christer Adelsbo

Ordförande Ifö Bromölla IF

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:30

 

Postadress:
Ifö/Bromölla IF - Fotboll
Blåbärsstigen 1
29538 Bromölla

Kontakt:
Tel: 045625533
Fax: 045622465
E-post: This is a mailto link

Se all info