Hoppa till sidans innehåll

Ungdomssektionen har ordet


Jonny Åkesson

 

 

Ordföranden i ungdomssektionen har ordet

 

2010 blir ett bra år för Ifö BIF:s ungdomar.

Vi har ledare till alla våra ungdomsgrupper . Minst tre, ibland fem, ledare i varje åldersgrupp. Vi har bättre utbildade ledare än vanligt eftersom vi även i år har haft ännu fler ledare för de yngsta som gått den grundläggande fotbollstränarutbildningen, BAS 1. Vi har också fler ledare som gått fortsättningskursen BAS 2. Man är mycket nöjd med utbildningen och det borgar för att vi har mer motiverade ledare. I dagens utbildningar ingår inte bara ren fotbollsinstruktion utan också ganska mycket pedagogiska och sociala resonemang. Våra ledare får en bredare kunskap om hur man hanterar och utvecklar ungdomar helt enkelt.

Vi kommer i år att träna och spela 5-mannafotboll med de allra yngsta, 7-manna för  8–11 –åringarna och först i 12-årsåldern börjar vi med 11-mannafotboll. Tanken bakom denna lösning är att ungdomarna tidigt ska träna och spela i små lag för att komma i kontakt med bollen så ofta som möjligt. Tekniken utvecklas bäst om man ofta har kontakt med bollen.

Vi kommer att samarbeta med Edenryds IF om våra 14-åringar på pojksidan och vi har bildat ett gemensamt lag i EIF:s namn.  EIF hade avancerat längre än vi under fjolåret med sina 14-åringar och var kvalificerade för Skåneserien. I och med detta samarbete kommer våra 14-åringar också att få denna utmaning samtidigt som det gemensamma laget säkert blir ännu slagkraftigare vilket i den åldern börjar bli ganska viktigt.

Våra 15-åringar på både flick-och pojksidan deltar i Skåneserien. Det är en stor utmaning och vi följer med spänning hur de kan mäta sig med övriga Skåne.

Vi kommer att fortsätta med att låta pojkarna i de äldsta ungdomsgrupperna träna fyra gånger i veckan. Den fjärde gången på fredagen är frivillig och kommer att ha något annorlunda innehåll som tränar deras teknik, kreativitet och ansvarstagande.

För övrigt, om vi ska gnälla lite, blir det som tidigare så att vi måste trängas på gräsplanerna och i omklädningsrummen. Våra allra yngsta får inte plats där utan måste klä om hemma! Vi längtar verkligen efter de nya fotbollsytorna som är planerade på Iföstrandområdet. Och tänk om Bromöllaungdomarna får en fotbollshall också! Då kan vi inte bara erbjuda omklädningsrum till alla utan också erbjuda våra ungdomar i Bromölla kommun samma möjligheter som deras jämnåriga har i västra Skåne , Danmark och övriga världen: Att kunna träna fotboll året runt!

Varför ska vi inte erbjuda ungdomarna i Bromölla kommun detta?

 

Jonny Åkesson

Ordförande i Ungdomssektionen

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:30

 

Postadress:
Ifö/Bromölla IF - Fotboll
Blåbärsstigen 1
29538 Bromölla

Kontakt:
Tel: 045625533
Fax: 045622465
E-post: This is a mailto link

Se all info