Hoppa till sidans innehåll

DM Jakt & Fält 2010


Vi lånade ut vår bana i Tattbyskogen när BK Fiskgjusen arrangerade DM i Jakt & Fält 5 sept 2010.

 

BK Fiskgjusen som officiell arrangör stod för pappersarbetet och sekretariatet. Vi ordnade med serveringen genom vår köksmästare Olof Rågmark.

 

Banorna var våra egna förstärkta med buttar som Fiskgjusarna kom med. Vi hann tillsammans med Fiskgjusarna renovera fler av våra buttar än planerat. Så det blev i slutändan endast sex mål varav ett dubbelmål som de inlånade buttarna användes till.

 

Inskjutning nedanför Skolvägen

Inskjutning för recurver och långbåge vid Skolvägen, dvs i dalen nedanför. Foto Bo Lindberg tillika skjutledare vid inskjutningen. 

  

Vår träget arbetande ordförande Reijo har lagt ner mycket arbete på att få banorna intressanta och utmanande för skyttarna. Kyösti och Per har även de lagt ner mycket tid på denna tävling.

 

Vi tackar även de övriga medlemmar som hjälpt till.

 

Tävlingen hamnade lite inklämd i almanackan helgen omedelbart efter 3D-SM och direkt före en jakttävling i grannskapet. Eftersom Jakt SM inte är lång borta kan man nog tänka sig att många skyttar vilade denna helg för att sen träna Jakt nästa helg.

 

Då måste 49 skyttar betraktas som ett mycket gott utfall på detta DM i Jakt och Fält. Vi fick glädjande nog tom skyttar utanför Svealand på besök.  Nämligen Jan och Ulla Domeij från Gävle som båda hamnade som andre skytt i sin klass.

 

Givetvis då utom tävlan i DM och Svealandsmästerskapet. Kanske skall det vara Öppna Svealandsmästerskapet nästa gång?

 

Inför det andra varvet.

Per i vit/grå tröja beredd att leda ut halva styrkan på Fältbanan.  I mitten Fiskgjusens ordförande Roland Bexander. Till höger den trygga ryggtavlan av vår coola mästerskytt Esko. Foto Bo Lindberg.

 

Vi är särskilt extra stolta över vår egen Esko Leppänen som tog silver bland Långbågarna på DM och Svealandsmästerskapet. 

 

Många utnyttjade den avspända Motionsklassen. 

Motionsklassen var glädjande nog ovanligt välfylld denna tävling. Gamla och nya skyttar fick en avslappnad tur i skogen. Roligt att få visa vår fina skog för många som aldrig sett den tidigare. Foto Bo Lindberg.

 

 Foto Bo Lindberg, Christer Nilsson, Freja Nilsson, Debi Walker, Owe Lindh, Roland Bexander

 

I efterhand hördes många nöjda kommentarer från skyttarna. Det verkar som om de hade trivts och haft roligt. Och det är ju vad livet går ut på eller hur?

 

Resultat DM och Svealandsmästerskap Jakt & Fält 2010   

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:23 Skribent: Roland Bexander

070512-igelboda-emblem

Hitta till oss!

 

igelboda-skinnemblem

Läs mer om klubben.

 

calendar 2015 archey

Tävlingskalender

 

 

Postadress:
Igelboda BS - Bågskytte
Per Andersson, Ystadsvägen 102
12151 Johanneshov

Kontakt:
Tel: 086497682
E-post: This is a mailto link

Se all info