Hoppa till sidans innehåll

Tidaholms GoIF - Igelstorps IK


Tidaholm - Igelstorp

Plats Ulvesborg A-plan
Datum lördag 26 maj 2018
Starttid 14:0

 

Tidaholms GIF- Igelstorp IK
(0-4) 2-4
Då var det dags för Tidaholms GIF som var motståndet för dagen på bortaplan. Det var en nervös och laddad trupp på 15 tjejer i 30 graders värme och strålande sol😤☀ som åkte iväg till Ulvesborgs IP i Tidaholm, ännu ett ny startat lag för året i serien, dom har många nya och även gamla rutinerade spelare. Vi visste inte så mycket om laget förutom resultatmässigt och där hade dem varit obesegrade 3 matcher i rad och skulle alltså ett tufft lag att möta.
Vi var taggade och hade pratat mycket om att redan från start att sätta hög press och spela det spelet som vi var trygga med.
Signalen gick och matchen var igång.
Vi började rulla boll sätta hög press och spela vår fotboll, och det gjorde vi. Efter 13 minuter får Sanna Sjöö en passning av Caroline Adamsson som för dagen startade som forward i djupled genom baklinjen och Sanna kunde snyggt lägga in den i mål, och vi tar ledningen med 0-1. Vilket var väldigt skönt att starta med ett mål så tidigt i matchen. Vi fortsätta att rulla boll och Tidaholm kom inte till så många lägen överhuvudtaget då vi hade en stabil backlinje som motade och tog bort det mesta högt uppe på vår planhalva. 28 minuter in i matchen så slår Johanna en lång boll från backlinjen snyggt upp på Annie som gör en perfekt nedtagning och går direkt på skott och bollen seglar över Tidaholm målvakt och går direkt in i mål 0-2. Vi fortsätter rulla och redan efter 3 minuter får Julia Johansson en boll från Caroline Adamsson ut på vänster kanten och Julia kommer löpande snett inåt mot mål och tar emot bollen i steget och drar till med ett snyggt skott som placeras lågt ned vid vänster stolpen, jubel och det står 0-3. Nu växer vårat själförtroende enormt trots den hettan från solenstrålarna, vi blir tröttare snabbare och orkar inte riktigt med dem 100 % löpningarna vi ska göra, men laget kämpar på och detta resulterar till 0-4 i den 39:e matchminuten av forwardsparet Annie som gör assisten och Sanna som sätter bollen i nättaket SNYGGT samspel!!!
Vi går till halvtidsvila med 0-4.
Vi går ut i andra halvlek och möter ett helt annat Tidaholm, men jag tycker ändå att vi spelar bra och vi har många lägen men som vi inte riktigt slutför 100 %. Sen har vi lite otur också, mestadels av bollarna sitter antingen i stolpen eller ribban men vi försöker ändå trots att värmen påverkar oss väldigt mycket.. Tidaholm ökar sin press och flyttar upp 3 på anfallet och försöker trycka upp laget ordentligt, men tycker att backlinjen och mittfältet löser detta med bravur och tar bort det mesta, Elin i målet är mycket aktiv och pratet från henne gör att vi blir säkrare på att göra hemåt pass till Elin och som sedan vänder spelet till andra kanten, det gör att vi har idag varit 12 spelare på planen, det gjorde hela mycket svårare för Tidaholm att komma till avslut. Vi ställer Tidaholm offside många gånger men tyvärr har vi inte domaren med oss och han ser inte detta och det gör att Tidaholm skapar mycket framåt. Det blir inga fler mål för oss i denna halvlek, Tidaholm reducerar istället till 2-4 genom bland annat ett frisparksmål och ett måla att vi helt enkelt inte orkade hela vägen.
En kanon genomförd match av samtliga, försvaret sitter och anfallen sitter det enda jag har att tillägga är att dom målchanserna vi har borde några till sitta mellan stolparna . Men det kommer!
Extra pluset idag vill jag ge till Elin Davidsson i mål och Caroline Adolfsson på vänsterbacken!👍💪
Nu taggar vi för ny match som går på hemmaplan måndagen den 4/6 då vi möter Floby IF kl. 19.00⚽️

// Tränare Marie

Uppdaterad: 03 JUN 2018 22:55 Skribent: Michelle Larsson
E-post: Adressen Gömd
Igelstorps IK - Fotboll
Igelvallen
541 77 Skövde
Telefon: 0500425065

 

 

 

Följ oss på Instagram:
Igelstorps IK dam

Följ oss på Facebook:
Igelstorps IK dam

Postadress:
Igelstorps IK - Fotboll
Igelvallen
54177 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500425065
E-post: kansli@igelstorpsik....