Hoppa till sidans innehåll

Norra Fågelås IF - Igelstorps IK


Norra Fågelås - Igelstorp

Plats Landbyvallen
Datum söndag 13 maj 2018

Starttid

16:00

 

1-3 (1-1)

Då var det dags för bortamatch igen och idag var vi ett Igelstorp med stort revanschsug efter förlusten på hemmaplan, taggade på att visa att vi är ett lag att räkna med! :)

Färden bar av till Landbyvallen för möte mot Norra Fågelås och återigen hade vi en solig och varm match framför oss. 

Domaren blåser igång matchen 16.00 och vi börjar direkt att trycka på ganska bra, vi vill framåt. Dock inget skönspel från oss där vi har det ganska rörigt emellanåt men trots detta har vi fortfarande högt bollinnehav i början av första halvlek. Efter mycket spel på vänsterkanten får vi efter elva minuter en frispark lite utanför straffområdet där Marie går fram och sätter den precis där den ska, i MÅL! :)Härligt! 

Förutsättningarna att spela bra boll utmed marken var tyvärr inte de bästa idag när planen på sina ställen var ojämn och hård. Detta resulterade i flera konstiga situationer med studsiga bollar under hela matchen. Vi har svårt att ta ner bollen på marken och passa runt i laget, vilket gör att vi får springa onödigt mycket i värmen. Detta visar sig främst under andra halvan av första halvlek då vi spelar fotboll långt under vår nivå. Vi är många som blir trötta och detta gör bland annat att passen saknar adress vid flertalet tillfällen och frustrationen över att vi inte får till det kommer. För vi VET att detta har vi, vi ska ha med oss tre poäng härifrån. Det lugn vi vet att vi kan spela med försvinner ju längre halvleken går och detta utnyttjar Norra Fågelås i den 22:a matchminuten och sätter 1-1 efter att ha fått till en hörna där bollen letar sig in i nät. 

Vi håller tätt bakåt inför paus och har några målchanser framåt, men 1-1 kvarstår när vi går in i pausvila.

I paus är vi inte nöjda och inser att vi måste ändra på det vi gör för att vi ska kunna vinna matchen. Marie ställer om spelet inför andra halvlek där vi intar ett mer offensivt spelsystem. 

I andra halvlek steppar vi upp och det ser mycket bättre ut. :) Vi har farliga chanser där både Annie och Sanna är involverade i många bra situationer, men bollen vill inte riktigt in i mål utan går nära stolpen tyvärr på utsidan av den. Riktigt fina initiativ från både Julia och Sofia i sina yttermittpositioner där vi vågar ta med oss boll och trycka uppåt. Detta gör att vi får farliga situationer som bäddar för fina chanser inåt i banan. Bra tjejer! 

I mitten på andra halvlek uppstår en situation i Norra Fågelås straffområde där målvakten skadar sig. Ett avbrott i matchen har historiskt sett inneburit att vi tappat vårt spel och haft svackor när spelet satts igång igen. Denna trend vände vi idag och lyckades istället lite längre fram göra mål i 80:e matchminuten efter ett fint uppspel av Johanna på mitten upp till Sanna som sätter dit det efterlängtade ledningsmålet! Samma assist- och målgörarpar spelar sex minuter senare enligt skolboken genom att vända spelet och sätter ett mål till. :)

Matchen slutar 1-3 och vi tar tre poäng som vi sagt, trots en sämre första halvlek. :)

 Vi kämpar alla i värmen idag och det känns skönt att vi lägger det i ryggsäcken att vi kan vända en dålig första havlek. Ett extra plus idag till Erica och Emma på sina backpositioner som gör sig fint spelbara på sina kanter och vill ha boll. Vi får flera lägen där vi istället för att stressa framåt kan spela tillbaka hemåt och göra smartare val framåt. 

Nästa fredag tar vi emot Fröjered/Korsberga på hemmaplan klockan 19.00 då vi satsar på årets första hemmavinst! Kom dit och hejja fram oss!

 // Ass. lagledare Michelle :)

 

 

 

Uppdaterad: 13 MAJ 2018 21:48 Skribent: Michelle Larsson
E-post: Adressen Gömd
Igelstorps IK - Fotboll
Igelvallen
541 77 Skövde
Telefon: 0500425065

 

 

 

Följ oss på Instagram:
Igelstorps IK dam

Följ oss på Facebook:
Igelstorps IK dam

Postadress:
Igelstorps IK - Fotboll
Igelvallen
54177 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500425065
E-post: kansli@igelstorpsik....