Hoppa till sidans innehåll

Stipendie till Johan Aronsson

02 MAJ 2012 20:22
Stipendiet delades ut på Valborg av FIHS.
  • Skapad: 02 MAJ 2012 20:22

På Valborgsmässoafton tilldelades Johan Aronsson, ansvarig för verksamheten skidor inom Ingarö IF Motion, under högtidliga förhållanden pris för sitt initiativ till Ingarövasan. Bakom priset på 3000 kr står Föreningen Ingarö Herrsällskap (FIHS) som i och med priset vill bidra till kommande års Ingarövasa, ett av de största evenemangen under året.

Johan, hur fick du idén till Ingarövasan?
Under en skidtur på golfbanan för ett par år sedan slogs jag av vilken outnyttjad tillgång golfbanan är på vintern. Tänk om det fanns skidspår, tänk om restaurangen var öppen så man kunde ta en fika efter skidturen, sitta ner med lite kompisar på After Ski! När så snön föll redan i oktober 2010, fick jag samma tanke igen och insåg att det kanske är jag själv som måste ta tag i det.

Den tredje Ingarövasan arrangeras i februari 2013, blir det några förändringar i upplägget?
Vi håller på grundkonceptet: det skall vara ett lokalt och roligt evenemang med olika aktiviteter för hela familjen med snön som gemensam nämnare. Vi kommer att försöka hålla ihop området ännu mera så att det blir full fart utanför klubbhuset. Men allt är inte tävling, det skall vara lekfullt också. Jag har testat att surfa nedför driving rangen på en gammal vindsurfingbräda, det var kul! Vi får se vad vi kommer på för hyss!

Vilka andra är med och arrangerar Ingarövasan?
Vi har fyra huvudarrangörer som alla bidrar med sin verksamhet. Sports Recycling arrangerar skidbytardag, Body Joy kör uppvärmning, Ingarö Golfklubb ställer upp med golfbanan och restaurangen och Ingarö IF fixar spår och vallning. Från och med i år har Ingarö IF även huvudansvaret för tävlingarna vilket också innebär att tävlingen kan få en officiell status i Skidförbundet. Sedan har vi Helene Heed som gör ett fantastiskt jobb med allt grafiskt material. Alla bor på Ingarö!


För alla som vill börja träna inför Ingarövasan eller andra tävlingar, när sätter motionssektionens skidträning igång?
Vi startar skidträningen i oktober. Så fort det blir snö så spårar vi på golfbanan. Fram till dess blir det löpning med stavar i backe. Det är rejält jobbigt, roligare än det låter och framförallt ger det styrka inför den riktiga skidåkningen. Vi kommer också att arrangera ett träningsläger någon helg i november. Skidträningen fortsätter fram till Vasaloppsveckan. Vi samordnar också resa till Vasaloppet för de som vill åka något av de loppen.
Slutligen, vad kommer du att göra med pengarna?
Jag funderar på ett kajakäventyr i skärgården i sommar, vi får se vart det bär!

Föreningen Ingarö HerrSällskaps nominering:
FIHS Stipendiat 2012
"Det har varit flera snörika vintrar senaste åren vilket skapat ett ökat intresse för längdskidåkning. På Ingarö kulminerade skidsäsongen när Ingarövasan, för andra gången, gick av stapeln i perfekta spår runt golfbanan, en folkfest för skidåkare i alla åldrar. Ett flertal lokala företag var involverade i arrangemanget men idag vill vi uppmärksamma initiativtagaren till det som blivit ett av årets största evenemang på Ingarö. Föreningen Ingarö HerrSällskap vill bidra till kommande års Ingarövasa och tilldelar därför en stor eloge och ett stipendium på 3000 kronor till, Johan Aronsson.”

Skribent: Peter Hartzell

Postadress:
Ingarö IF - Skidor
Box 83
13407 Ingarö

Besöksadress:
Klubbhus Brunn
13460 Ingarö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information