Hoppa till sidans innehåll

24-timmars

01 MAJ 2022 19:13
Äntligen var det dags för att åka till 24-timmars i Kristianstad igen. Efter två års uppehåll var vi taggade på att åka söderut för att få tävla i denna mycket speciella tävling som går av stapeln fredag-lördag varje påsk.
  • Skapad: 01 MAJ 2022 19:13

Äntligen var det dags för att åka till 24-timmars i Kristianstad igen. Efter två års uppehåll var vi taggade på att åka söderut för att få tävla i denna mycket speciella tävling som går av stapeln fredag-lördag varje påsk.

 

Och söderut var temat för året. Det är ju ingen nyhet precis att vi brukar göra lite extra inför denna tävling och i år var det inget undantag. Vi hade vår stuga sedan sist och efter lite småfix en kväll tidigare i veckan så stod den klar för att tas med när vi skulle åka ner under torsdagen.

 

Men ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Stefan, som var den enda som kunde köra lastbilen, fick tyvärr förhinder men som tur var ställde Mattias upp med väldigt kort varsel så vi hade i alla fall en chaufför. Då var det lastbilen som saknades i stället pga att den blivit dubbelbokad och var någon helt annanstans när Mattias skulle hämta den. Som tur var fanns det en flisbil ledig på åkeriet så det fick bli den i stället. Till slut, några timmar senare än planerat, hade vi lastat vad vi skulle ha med oss och Mattias, vår hjälte, kunde äntligen börja rulla neråt Kristianstad.

 

Klockan var strax efter tolv på natten när vi rullade in på Wendesbanan och efter lite snabba överläggningar kom vi fram till att sova i Paviljongen för att istället stiga upp tidigt på fredag morgon då vi skulle bygga upp stugan. Vi har ju viss vana av det här nu och montering av stuga och lite annat småfix flöt på bra. Ett par timmar senare var vi helt klara med allt och vi kunde luta oss tillbaka och njuta av vår vistelse. Vi var ju på Hawaii.

 

Så vi hade vårt strandhus med halmtak, vi hade även sandstrand, pool, bar och lite annan passande rekvisita. Tyvärr var inte vädret med oss riktigt då solen saknades men som tur var hade vi en egen sol med oss som lös från ena husgaveln. Inne i vårt strandhus hade vi det dock varmt och gott med värmefläkten. I baren serverades det fruktdrinkar och nämnas kan att eftersom vi sysslar med idrott så var det självklart att vi serverade alkoholfria drycker, vilket också framgick av skylten för de som kan hawaiiska.

 

Även om vi lägger ner en del energi och arbete på vårt boende under denna helgen så är det ju ändå en skyttetävling. Stoffe, Vidar, Jennie och Mattias sköt sittande och Sanna och Sabina sköt stående. Detta innebar att vi sköt i olika skjutlag under hela dygnet som även medförde att sömnen blev lite lidande. Som tävlingens namn antyder så skjuts det under 24 timmar där man skjuter fem omgångar jämnt fördelade under dygnet. Som tur var hade vi ett anslag på väggen med vilka skjuttider vi hade, självklart på hawaiiska. Christianstad skyttesällskap bjöd på mat och fika under hela dygnet och en klassiker man inte får missa är ju glassen kl 01.00 på natten. Då är det ju också, helt enligt tradition, som vi kommer på idéerna till nästa års tema. För det här är en viktig tradition för oss och ett projekt som gynnar vår gemenskap och glädje i klubben. Det är ju så att det viktigaste faktiskt är att ha roligt.

 

Resultatet i skyttet varierade en del under dygnet för våra sittandeskyttar men det blev en del imponerande resultat. Vidar fick till riktigt bra serier framför allt under natten och tidiga morgonen. Då det varit viss brist på träning för Stoffe och Jennie så blev resultaten därefter. Vi skulle ju gärna vilja säga att det är viktigt att träna för att få bra resultat men när Mattias, som inte skjutit på många år, sätter sig och skjuter toppresultat på de omgångar han är med på så är det svårt att motivera. Imponerande är det i alla fall och han visar återigen vilken hjälte han är. Pga att han även ska köra hela lasset hem under lördagen så gjorde han rätt i att sova över de sista omgångarna. Våra ståskyttar Sabina och Sanna skjuter stabilt och bra genom hela tävlingen.

 

När sista skjutlaget är färdigt och hopplockat så är det dags för prisutdelning och avslutning. Vi samlar på oss en del priser, som vanligt, då Sabina kom tvåa och Sanna fyra i ståklassen. Sabina fick bästa resultat i ståklassen i tävlingen Morgonpigg, där skott 15 och 24 räknades samman under morgonskjutningen. Vidar vann även pris för att ha varit närmast i utslagsfrågan under tipsrundan och laget Sabina var med i kom på andra plats. Till sist vann vi också årets huspris.

 

Till sist var det dags att packa ihop vårt boende och semestern på Hawaii var till ända. Eftersom vi som sagt har gjort det här förr så gick det snabbt och smidigt att skruva ner stugan, plocka ihop rekvisitan och packa lastbilen igen. Vi rullade hemåt och efter att ha plockat in stugan på logen hemma hos Jennie, där den har stått de senaste åren, så avslutade vi med att grilla lite hamburgare och slappa lite i solen. Vi var ju trots allt ganska trötta efter det här äventyret men precis som vanligt så hade vi haft otroligt roligt på vårt lilla äventyr.

 

Vi tackar Christianstad skyttesällskap för en riktigt väl genomförd tävling, precis som det brukar vara när vi är hos er. Mattias är vår hjälte som ställde upp och körde, utan dig hade det inte varit genomförbart. Tack också till Sune Carlssons åkeri vars lastbil vi fick använda oss av. Självklart ser vi fram emot nästa års 24-timmars och precis som det alltid har varit så var det just under glasstimmen som lite nya idéer kom upp. Vi får väl se vad som händer nästa år…

Skribent: Jennie Svärd
E-post: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info