Hoppa till sidans innehåll

Vår egna 24-timmars

05 JAN 2019 23:49
Under helgen har vi haft vår egna 24-timmars där åtta skyttar från föreningen har deltagit. Det har varit skytte blandat med annat skoj under ett helt dygn och det är nog ett gäng ungdomar som är ganska trötta så här dagen efter.
  • Skapad: 05 JAN 2019 23:49

Klockan 12.00 i fredags samlades vi i luftgevärshallen i Ingelstad för att påbörja vår 24-timmars. Efter ett önskemål från vårt ungdomsmöte tidigare i höst om att vi skulle ha en sådan så har vi äntligen fått till det och det var mycket uppskattat av deltagarna. Det började med en skjutomgång där vi skulle skjuta på två olika papptavlor, där man skulle samla poäng. Det var lite klurigt och annorlunda skytte men det gick bra ändå.

Efter första skjutomgången begav vi oss till Sikastugan för en fika och göra i ordning för att senare kunna sova där under natten. Det blev lite kortspel och uteaktiviteter innan det var dags att åka tillbaka till luftgevärshallen för att skjuta omgång två. När det var klart begav vi oss till pizzerian för att äta och sedan tillbaka till luftgevärshallen för att hinna skjuta omgång tre innan det var dags att åka tillbaka till Sikastugan för att sova lite.

Skyttet i omgång tre var lite speciellt då det istället för att man skulle skjuta så högt resultat som möjligt så skulle man komma så nära ett speciellt resultat som möjligt med fritt antal skott. I detta fallet hade vi bestämt att 275,3 var den magiska siffran. Ståklassen sköt först, där Sanna gick ut ur skyttehallen med 275,8, Johan kom ut lite efter med ett resultat på 275,2 och Sabina stod för den otroliga bedriften att, efter en otrolig spänning för de som satt och tittade på, skjuta exakt 275,3. Bra jobbat! I sittklassen där Vidar, Lias, Benjamin, Wilda och Fritte sköt lyckades även Lias skjuta exakt samma summa, 275,3. Otroligt bra skytte och dubbel jackpot i både stå- och sittklassen!

Åter i Sikastugan var det dags att sova en stund för de som ville det, en dela av skyttarna bestämde sig för att det var överskattat att sova och var vakna fram till det magiska klockslaget 01.00 då det serverades knäckebröd... eller nej, GLASS så klart! Ett gäng mer eller mindre trötta ungdomar satt och åt glass och försökte hålla sig vakna för att efter detta åka tillbaka till luftgevärshallen för att skjuta omgång tre. Som grädde på moset sköts det till härlig discomusik a la 80-talet för att pigga upp lite i första skjutlaget. I det andra skjutlaget var det önskemål om annan musik så det blev en viss köttbullelåt som gick på repeat. Det blev även en del dansuppvisning av någon typ av drakdans och lite annat spännande. Frågan är om det var glassen eller den sena timmen som bidrog till detta, eller kanske en kombination av detta?! Och som vanligt så är det oftast under nattskjutningen som det bästa resultatet kommer. Efter detta var det dags att återigen dra sig tillbaka och försöka sova en stund innan frukostdags.

Efter frukosten och städningen av stugan var det dags att bege sig till luftgevärshallen för sista gången för sista gången. Skyttarna fick ta en tipsrundepromenad dit med lite kluriga frågor medan ledarna, som kan tänkas var lite slitna, körde bil med alla packning för att förbereda inför den sista skjutomgången. Denna gången var det 30 skott som skulle skjutas med bara fem provskott innan. Skjutningen gick galant för alla som var med och det blev äntligen dags för kladdkaka och prisutdelning, där det delades ut allt från medaljer till reflexband och discoinspirerade diadem för nattens discoskjutning. Och inte att glömma, självklart fanns det lite plopp med bland priserna också.

 

Vi hoppas och tror att deltagarna på vår 24-timmars har haft ett bra dygn tillsammans, det har i alla fall ledarna haft. Det har varit roligt och lärorikt att planera och genomföra det här och det är mycket möjligt att det händer igen någon gång. Tack alla deltagare och ledare som gjorde det här möjligt!

 

Vi ses igen på måndag den 7:e januari kl 18.00-20.00, då luftgevärssäsongen drar igång igen. Det är också många spännande tävlingar att se fram emot under våren för de som vill.

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info