Hoppa till sidans innehåll

24-timmars i Kristianstad

22 APR 2019 22:23
Årets 24-timmars i Kristianstad är till ända och vad annat kan man säga än att det även i år blev total succé och att vi återigen har haft otroligt roligt på vårt äventyr.
  • Uppdaterad: 22 APR 2019 22:23

Varför ändra på ett vinnande koncept?

Våra planer på årets tema på 24-timmars i Kristianstad tog sin början redan under förra årets evenemang. Det var under den nattens glassätande som det började grubblas på vad vi skulle hitta på och som vanligt så finns det inga begränsningar när vi väl sätter igång.

 

I år tog vi helt enkelt en ruta av Småland med oss ner till Skåne. Vi hade en egen liten smålandsstuga, självklart röd med vita knutar, som pryddes av smålands flagga. Vi hade en 18-taggare gömd i granskogen runt knuten, med äkta älgbajs och vi hade även sten, som är ytterst sällsynt i Skåne, med oss. Runt vår lilla ”trädgård” hade vi byggt upp en smålandsgärdsgård och vi hade röd-vit rutig duk och en röd pelargon på bordet. Hela vår närvaro andades Småland.

 

Men även om våra planer hade funnits med oss under hela året så har vi verkligen inte för mycket fritid, utan allt det här byggdes ihop av några av oss under tre kvällar precis innan vi skulle åka. Stommar med masonitskivor som målades med falu rödfärg, vita knutbrädor och mycket annat fixades under överseende av ett gäng kossor som tyvärr inte kunde följa med. Det gick som tåget och på torsdagskvällen var det äntligen dags att lasta allt för färd ner mot Kristianstad. Och vad annat kunde vi göra än att köra med lastbil för att få plats med allt. Det gäller ju att göra entré med stil.

 

Väl nere i Kristianstad på torsdagskvällen, klockan var närmare 22.00 när det var dags för att bygga ihop allt. Det är tur att vi är bra på det vi gör för ett par timmar senare stod äntligen stugan på plats med tak och allt. För våra unga skyttar var det dags att sova och vi lite yngre äldre kunde också gå och lägga oss till slut. Fredagsmorgonen var lite kylig men verkade lova riktigt fint väder, vilket vi också hade under hela dagen. Vi fixade i ordning det sista, satte staketet, lyckades locka fram älgen ur granskogen och fick han till och med att bajsa äkta älgbajs i en hörna av trädgården, där även ett stenröse kom till. Lite björkved vid stugknuten gjorde vår smålandsidyll komplett.

 

Det är ju även skytte som gäller den här helgen, fem skjutomgångar fördelade på 24 timmar och i år var Sabina, Johan, Sanna, Fritte, Benjamin och Vidar med och sköt. Våra skjuttider var 11.55, 16.40, 21.25, 02.10 och 06.55. Som vanligt så blir det alldeles för lite sömn under det här dygnet och när det även serveras glass kl 00.30, vilket inte går sova bort, så tar det lite på krafterna. Men det är smällar man får ta. Skyttet i sig gick bra för samtliga skyttar även om det kanske inte är det väsentliga här.

 

Nytt för i år var att det istället för hattävling istället var discoskjutning under kvällsskjutningen. Även här tog vi det ett steg (bara ett litet) längre och hade prytt våra skyttar med blinkande discodiadem, egentligen bara som en kul grej. Ett riktigt bra discodunk var det i alla fall där det lät långt utanför skyttehallen och det inbjöd också till lite spontan discodans för våra skyttar och ledare.

 

Så blev det till slut lördag förmiddag och lite vemodigt var det så dags att packa ihop igen, stugan revs och staketet plockades upp. Stenarna blev dock kvar i Skåne, det är ju ganska sällsynt där och så blev det ett litet minne kvar från oss. Nu hade vi verkligen fått in rutinen för det här och allt plockades in i lastbilen igen. Även våra två personbilar fylldes till brädden av packning. Efter alla skjutit klart och prisutdelningen var avklarad så styrde vi vår kosa till Bellas för att äta lite. Det har blivit en tradition nu och är alltid lika trevligt.

 

Det absolut viktigaste med den här helgen är att vi har haft så otroligt roligt hela tiden, från planeringen, genom byggandet och framför allt när vi väl var på plats. Det här är något som ger oss i föreningen en härlig sammanhållning, både för barn och vuxna. Vi hade också trevligt sällskap av en Mönsterås-skytt som självklart fick sova i vår stuga. Att vi dessutom verkar glädja andra också med våra upptåg gör det hela ännu roligare. Det här är ett evenemang som är precis vad som behövs för hela skyttevärlden och vi vill skicka ett stort TACK till Christianstads skyttesällskap som anordnar det här och gör det så bra på alla sätt. Vi vill även passa på att tipsa andra föreningar att hitta på något spännande till nästa år, det enda viktiga är att man har roligt när man gör det. Till sist men inte minst vill vi också tacka Sune Carlssons åkeri i Åryd för att vi fick låna lastbilen.

 

Och hur var det i år då? Började det smidas planer för vad vi ska hitta på nästa år? Kanske det, kanske...

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info