Hoppa till sidans innehåll

Elitserien

08 OKT 2019 20:47
Under hela korthållssäsongen har våra skyttar skjutit totalt fem omgångar för att kvalificera sig till riksfinalen i Elitserien. Nu var det äntligen dags för Fritte, Wilma, Sanna och Johan att åka upp till Eskilstuna.
  • Skapad: 08 OKT 2019 20:47

Att vi har fyra skyttar med till riksfinalen i Elitserien är inte dåligt. Dit tar sig endast de tolv bästa i hela Sverige i respektive klass. Och nu var det äntligen dags för den stora finalen.

 Äventyret började redan under fredagen då vi körde upp mot Eskilstuna. Efter ett par stopp på vägen, bl a det numera obligatoriska besöket på Cloettas fabriksförsäljning i Linköping, kom vi upp till Eskilstuna på fredagskvällen. Efter en snabb incheckning på hotellet mötte vi upp några andra föreningar på en restaurang för att äta gott och ha allmänt trevligt. Det är en skön atmosfär där ute i skyttevärlden.

 Lördagsmorgonen började med en stabil frukost för att sedan ta oss den korta vägen till skyttehallen i Eskilstuna. Fritte och Wilma sköt klockan 10.30 och efter en spännande omgång stod det klart att Fritte hade vunnit grundomgången med hela 296 poäng. Även Wilma hade tagit en imponerande tredjeplats med sina 294 poäng och de hade säkrat sina platser till finalen.

 Lite senare var det dags för Sanna att skjuta sin grundomgång där det tyvärr inte stämde riktigt och blev till slut 278 poäng. Men det blev en åttondeplats och hon var nöjd med det.

 Till slut var det dags för Johans klass och han knep en femteplats med sina 292 poäng vilket gjorde att även han tog sig till final.

 Efter en tur på stan för att äta lunch och ett uppskattat besök på Bolinder Munktell museet, där det fanns väldigt mycket att titta på, var det dags att ta sig tillbaka till skyttehallen för de sista finalerna. Nervositeten låg i luften och det var ett gäng spända skyttar som gick in i skjuthallen. Återigen var det dags för provskott innan de sista tävlingsskotten skulle avlossas. I finalen är det först tio skott i en omgång som räknas på heltal. Efter det är det fem st skott för skott som räknas med decimal och det var i dessa skott som allt hände. Det är minst lika nervöst att sitta och titta på livevisningen och när det näst sista skottet hade gått av och Fritte sköt en 8,9:a så blev det ganska tyst i hallen. Men han är duktig på att överraska och med en 10,7:a som sista skott stod det klart att han hade vunnit finalen med minsta möjliga marginal, 0,1 poäng. Stort grattis! Det var en otroligt spännande final där det bara skilde 0,1 poäng mellan alla tre medaljörerna. Vi säger även ett stort grattis till Wilma som slutade på en hedrande fjärdeplats. Tänk att vi har två skyttar i KL13-finalen.

 Lite senare var det dags för Johan att skjuta final i sin klass och även där var det otroligt spännande att följa livevisningen. Det var jämnt in i det sista och Johan slutade till sist på en sjätteplats.

 Vi säger stort grattis och bra kämpat till alla skyttar som var med.

 För en del av oss var det dags att rulla hemåt på lördagskvällen och för en del väntade ännu en natt på hotellet. För de som stannade kvar väntade en lite lugnare kväll med middag, kortspel och spännande diskussioner om allt möjligt.

 På söndagsmorgonen var det så dags att rulla hemåt men det hanns ändå med ett stopp på Prison Island i Linköping för lite hjärngympa och ett depåstopp för att fylla på energi i Mjölby.

 Med denna tävlingen så avslutas årets korthållssäsong och nu laddar vi om för en härlig höst och vinter med luftgevärsskyttet i fokus. Även här väntar det många roliga och spännande tävlingar under hela säsongen innan det återigen blir dags att ta fram krutbössorna framåt våren. Så går ännu ett skytteår.

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info