Hoppa till sidans innehåll

JSM 2018

2018-08-26 14:59
JSM avgjordes i år i Vindeln, några mil utanför Umeå, och efter ett sent avhopp så hade vi två skyttar på plats under helgen.
  • Uppdaterad: 2018-08-26 15:09

Sanna, Jennie och Stefan började sin avfärd norrut redan under onsdag eftermiddag för att ung 100 mil och 14 timmar senare komma fram till Vännäs och campingen där vi hyrt stugor. Resan gick bra, trots att vi hade lite problem med att motorlampan lös under ca 80 av milen. Väl framme var det dags för frukost och en tur ut till skjutbanan för att se oss omkring lite. Vi hann även med ett besök på Vännäs Motormuseum där det fanns mycket spännande att titta på. Senare under kvällen anslöt Anders och Gustav från Ålem och det var dags för lite mat och trevligt umgänge.

 

På fredagen var det dags att skjuta fältrundan där Sanna och Gustav från Ålem var med. Det var en otroligt väl lagd fältrunda i en natur som man bara kan uppleva i Norrland. Naturliga åsar i en gammal skog och helt nerbetad undervegetation gjorde att här fanns alla möjligheter att lägga utmanande och roliga mål. Tyvärr var inte blåsten med oss så det blev lite för svårt för att hamna bland toppresultaten. Men vi fick hembakta bullar och saft längs rundan och Sanna lyckades också slarva bort en skruv till bakkappan som på något märkligt vis senare hittades i sängen i stugan :)

Under eftermiddagen kom Johan och Mikael fram och även fler från Ålem och vi blev totalt 13 personer från Småland som hade en mycket trevlig tacokväll tillsammans allihop på campingen.

 

Lördagen bjöd på Korthåll bana, liggande och ställning, och även här var det blåsten som ställde till det för skyttarna. De riktigt höga resultaten uteblev och det blev tyvärr ingen finalplats för någon Ingelstadskytt. Kan nämnas att det under finalen hade blivit lite skugga på tavla ett och att man då helt enkelt tog fram motorsågen och sågade ner de träd som stod i vägen, det är nog bara i Norrland man löser det på det sättet :)

Istället tog vi en liten tur runt i de vackra omgivningarna under eftermiddagen och på kvällen hade vi återigen en trevlig kväll med mat och sällskap med de som var kvar från Ålem, där Stefan och Anders stod för matlagningen.

 

Så blev det då söndag och det var dags att köra hemåt igen. Med ett par stopp för att bl a kolla livevisningen på 300 m-skyttet och en del andra mat- och sträcka på benen-pauser kom vi så hem till Ingelstad ca kl 01,30 på natten till måndagen. Lagom möra i kroppen och trötta efter en helt otrolig resa till Norrland som definitivt gav mersmak!

 

Vi hade hoppats på att fler smålandsskyttar hade varit med och haft lika trevligt som vi hade, men det kommer alltid fler tillfällen. Det är definitivt värt resan att åka upp dit och få uppleva atmosfären som finns där. Stort tack till Ramselefors SKF för ett väl genomfört JSM och tack till Ålems SKF för väldigt trevligt sällskap.

 

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 0470-30509
E-post: This is a mailto link

Se all info