Hoppa till sidans innehåll

Julavslutning

13 DEC 2019 17:25
Igår hade vi vår julavslutning och höstens luftgevärsskytte är nu till ända.
  • Skapad: 13 DEC 2019 17:25

Vi samlades i en julpyntad luftgevärshall för en traditionsenlig luciafika innan det var dags för vårt luciatåg att göra entré. Stefan, Bertil, Mattias, Sabina, Jessica och Jennie framförde två låtar, iklädda luciakläder och varav en av låtarna var specialskriven. Vi hoppas att vår publik inte blev alltför bortskrämda utan att vi ses efter nyår igen 😊

 Här kan ni se vårt Luciatåg!

Efter luciatågets framförande hade vi vår prisutdelning, först var det de skyttar som deltog i Skyttiaden som fick sina priser. Wilda, Fritte, Wilma och Sanna tog emot sina utmärkelser och som det ser ut just nu så är alla vidare till nästa omgång. Bra jobbat! Sedan fick alla våra skyttar pokal i veckotävlingen och till sist var det prisutdelning för vår jultävling. Den bestod i att skjuta på två olika papptavlor med jultema och den var riktigt klurig. I miniklassen hade vi fem skyttar som deltog, Casper, Adam, Vidar, Matilda och Lovis. I ungdomsklassen vann Fritte över Wilda och Lukas. Av alla deltagare i tävlingen var det bara Wilda som lyckades skjuta alla träff på den kluriga ”snögubben”. Även i ståklassen hade vi tre skyttar där Sabina vann över Sanna och Wilma. En klass som inte har varit så stor tidigare år är ÖSM, men i år hade vi hela fem skyttar med i den. Här kom Lotta och Jennie på en delad första plats före Jessica, Camilla och Erik. Roligt att vi fått med lite föräldrar i skyttet.

 

En liten sammanfattning av hösten är att vi har flera skyttar som utvecklats stort med flera personbästa. Tävlingsverksamheten har inte varit så hög som vanligt för oss men det kommer en vår med flera roliga tävlingar och utmaningar som vi hoppas att vi kan åka på. En stor händelse var Kom till skott-tävlingen där vi vann första pris. Vi ser fram emot en spännande vår med mycket skytte!

 

Nu tar vi lite julledigt och startar upp igen måndagen den 13:e januari. Varmt välkomna då och vi önskar alla en riktigt God Jul!

 

PS: Här är ”vår” låttext

Natten går tunga fjät, runt gård och stuva

Kring jord som sol´n förlät, skuggorna ruvar

Då i vårt skyttehus, stiger med tända ljus

Stefan Lucia, Stefan Lucia

 

Kvällar med skoj och stim, där hörs det skjutas

I alla tysta rum, pang utav bössor

Se på vår tröskel står, vitklädd med ljus i topp

Stefan Lucia, Stefan Lucia

 

Skotten skall flykta snart, ur bössans pipa

Så den så underbart ljud till oss talar

Dagen skall åter ny, stiga ur rosig sky

Stefan Lucia, Stefan Lucia

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info