Hoppa till sidans innehåll

Kalmarcupen

01 SEP 2019 21:49
Idag har Fritte, Sanna och Johan varit i Kalmar och skjutit en ny annorlunda tävling i form av Kalmarcupen.
  • Skapad: 01 SEP 2019 21:49

En ny spännande tävlingsform har provats på idag på Skogstorps skyttecentrum i Kalmar. Det var Kalmarcupen som hade premiär och som skiljer sig en del från en ”vanlig” tävling.

Det började med att arrangörerna stod för ammunitionen, alla skyttar sköt med samma ammunition, Norma2. De hade också en något förstorad tia så det skulle bli mer rättvist. Efter grundomgången som bestod av tre skjutlag så tändes grillen upp och vi hade med oss lite gott kött och potatissallad som vi njöt av när vi satt utomhus. Under tiden alla satt och åt var det prisutdelning och det lottades även ut vem man skulle skjuta mot i finalen, vilket betyder att alla fick skjuta i den första omgången. Efter tio skott man mot man så lottades nya motståndare ut av de som gick vidare och så fortsatte det till det bara var tre skyttar kvar, dit Johan hade tagit sig och vann en bronsmedalj. Alla våra skyttar sköt mycket bra idag.

Vad tyckte vi då om detta upplägg av tävling? Enkelt, alla skyttar var supernöjda. Det var en kul tävling med nytänk och ett system som gjorde det rättvist för både erfarna och mindre erfarna skyttar. En väl arrangerad tävling och vi hoppas att fler får upp ögonen för den här typen av skytte. Våra skyttar är mycket intresserade av att skjuta så här igen och för oss i publiken var det också väldigt intressant och roligt att följa. Full poäng!

Tack för en mycket trevlig söndag på Skogstorps Skyttecentrum.

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info