Hoppa till sidans innehåll

24-timmars 2018

01 APR 2018 11:15
Årets 24-timmarsutmaning är till ända och det var en lika rolig tillställning som det brukar vara.
  • Uppdaterad: 01 APR 2018 12:38

Planerna till årets 24-timmars hade pågått ett tag och vi var nöjda med resultatet vi hade fått fram. Vi förstod även att flera andra hade funderat på vad vi hittat på i år när vi rullade in på Wendesbanan utanför Kristianstad på fredag förmiddag. Många kom ut och ville titta när vi började bygga upp det vi förberett och vi fick även en del kommentarer som ”jag trodde inte ni kunde överträffa förra året men det här är ju helt otroligt” och ”att ni bara kommer på allting” (frågan för oss är kanske mer hur vi får stopp på alla tankar och idéer, när vi väl kommit igång med dem)

 

Så vad var det vi hade hittat på?

 

Årets tema var vilda västern. Vi hade, som förra året, militärtältet som vi satte upp. Sedan kom saloondörrarna framför tältöppningen, hästarna och deras uppbindningsplats och vattentråg. Vi hade även en galge med snara och lite andra tidstypiska tillbehör som westernsadel, ett gammalt vagnshjul, lite halm och självklart lite hästskit. Dessutom så hade Ensamma Vargen fått ett eget tält bredvid. Självklart bar vi alla kläder för att också passa in i miljön.

 Ensamma Vargen

 

Vi kan säga att vi är lite stolta över det vi åstadkommit. Men vi har också otroligt roligt med vårt äventyr och framförallt är det roligt att vi kan glädja så många andra med vad vi gör. Kanske är det någon annan förening som vill haka på till nästa år?

 

Så var det ju faktiskt en skyttetävling också, även om de flesta av skyttarna inte räknar resultatet just under den här tävlingen. 24-timmars går till så att man skjuter fem omgångar, med 40 skott i varje omgång, jämnt fördelade under ett dygn. Våra skjuttider var kl 13.45, 18.30, 23.15, 04.00 och 08.45, däremellan var det tipsrunda, mat i massor och det som man bara inte får missa, glasstajm kl 00.30. Tanken är också att man ska sova lite mellan varven och det gjorde vi i vårt tält med blandade åsikter om det var kallt eller inte. Ute var det kallt under natten i alla fall. Vissa skyttar tyckte dock att sömn var överskattat och stannade uppe mellan nattskjutningarna för att ladda med kortspel och godis istället.

Mitt i natten

 

Vi har fantastiska skyttar i vår förening som hela tiden visar utveckling och att det är roligt med skytte. I sittande hade vi Benjamin som slog pers och därmed blev bjuden på mat av Stefan helt enligt dealen de hade. Vi hade även Fritte och Wilma som sköt otroligt bra under hela dygnet, bra kämpat! I stående hade vi Sabina som vann hela tävlingen och blev Nattens drottning, imponerande! Även Mattias, Johan och Sanna sköt stående och gjorde det med goda resultat, även om det varit lite si och så med träningen innan för en del och Sanna har inte skjutit stå mer än några veckor. Tyvärr lämnade Mattias oss redan under fredagskvällen.

 

På lördagen var det dags att plocka ihop allting igen och lämna platsen, även det gick otroligt snabbt och smidigt. Vi börjar ju bli vana nu. På hemresan stannade vi också till vid Bellas för att få i oss lite mat, precis som vi brukar göra. Alltid lika trevligt att sitta och äta tillsammans och prata om allt som hänt under de senaste 24 timmarna.

 

 

Vi vill tacka Christianstad skyttesällskap ännu en gång för detta otroliga arrangemang som alltid flyter på så bra och är så roligt. Tack också till alla skyttar, föräldrar och ledare som gjorde det här möjligt.

 

Och frågan är, kan det vara så att vi redan har lite planer på gång inför nästa års 24-timmars...

 

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info