Hoppa till sidans innehåll

Rm Fallingtarget 2017

20 NOV 2017 21:01
Sanna och Wilma åkte till Kinna för att skjuta Rm Fallingtarget. De kom hem med ett guld och ett brons samt guld i förenings- och distriktslag.
  • Skapad: 20 NOV 2017 21:01

Lördagen den 18/11 var Wilma och Sanna på SM/RM i Falling Target i Kinna. Skjuttiden var satt till kl 9.45 med upprop 10 minuter innan. Det var två smått nervösa skyttar som tog plats på skjutbanan till grundomgången och när den var klar så hade det blivit två bra resultat och ganska nöjda skyttar också. Det var även nervöst bland supportrarna på läktaren. Efter grundomgången var det en lång väntan till finalen som gick av stapeln kl 15.30. Det var gott om tid att äta lunch, titta på de andra skyttarna och kanske bygga upp nervositeten och förväntningarna ytterligare. Det visade sig även att Ingelstad tog hem föreningsguldet samt att våra två skyttar var med i distriktslaget som också vann högsta valör! Bra jobbat!
Till finalen gick de 16 bästa skyttarna i klasserna Lsi13 och Lsi15. Det var en final där den på plats 1 mötte den på plats 16, plats 2 mötte plats 5 osv i en duell om 2 st femskotts-serier, då hälften slogs ut efter varje omgång. Både Wilma och Sanna vann sina första dueller och även sina andra dueller. Under den tredje duellen, då det bara var fyra skyttar kvar, så fick våra Ingelstadsskyttar skjuta duell mot varandra. Nervositeten höjdes både bland skyttarna och på läktaren. Efter de ordinarie serierna stod det lika, 10-10 och det blev dags för särskjutning, skott för skott. Efter nio(!) särskjutningsskott där de båda hade skjutit lika blev det så en skillnad på resultatet, Sanna träffade och Wilma bommade. Wilma hamnade på en hedrande bronsplats och Sanna var klar för att skjuta final om guldet. Här var det tur att det fanns ett räcke att hålla sig i på läktaren för då var det riktigt nervöst, även på skjutplatsen märktes nervositeten. 
De första fem skotten i finalen sköt Sanna fullt medan motståndaren sköt två bom. Under den sista serien sköt Sanna träff på de första tre skotten medan den andra skytten bommade på tredje skottet. Sanna som hade huvudet på skaft och räknade på lamporna som markerade träff hade då förstått vad som hänt och kunde kosta på sig att bomma de två sista skotten, vilket var vad som hände. Men det spelade ingen roll, hon hade tagit hem RM-guldet i ungdomsklassen i Falling Target 2017!
Nu väntade ytterligare en väntetid innan det var dags för prisutdelning, det blev senare än planerat då det blev många särskjutningar även i de andra finalerna. Men det var väl värt att vänta på. Varsin guldplakett för Distrikt samt Förening togs emot och så även ett brons till Wilma för grundomgången samt ett brons för finalen. Det blev en segerkrans runt halsen på Sanna och en guldplakett för finalen. Det var två trötta men mycket nöjda skyttar som var redo att lämna Skyttecenter i Kinna för denna gången. Wilma med familj påbörjade sin resa hem samma kväll medan Sanna och Jennie passade på att ta en natt på hotell för hemfärd dagen efter.
Skribent: Jennie Svärd
Epost: This is a mailto link

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info