Hoppa till sidans innehåll

AK4-SM i Eksjö

11 AUG 2019 19:04
Åtta personer var vi i Eksjö under helgen för att vara funktionärer på AK4-SM. Läs mer här om vad vi gjorde.
  • Skapad: 11 AUG 2019 19:04

Tidigare i år fick vi en förfrågan om vi ville vara med som funktionärer vid AK4-SM i Eksjö. Efter inte allt för långt funderande tackade vi ja till det och i helgen var det äntligen dags.

Vi var åtta personer från klubben som åkte upp på fredagskvällen för att äta en pizza tillsammans innan vi ”checkade in” på Ing2 i Eksjö. Självklart var det sovsal med våningssängar till ungdomarnas stora förtjusning. En runda ner till samhället för att bland annat fylla på lite proviant hanns det också med innan det var dags att knyta sig för natten.

På lördagsmorgonen ringde klockan kl 05.30 och det var dags för frukost i mässen. Sen fick vi plocka ihop våra grejer igen och rusta oss inför lördagens väder. Eksjö bjöd på regn, regn och regn och det var tur att vi var väl förberedda med ordentliga regnkläder och kängor/stövlar, det blev dock lite blöta strumpor hos vissa. Frampå dagen lättade det dock och var uppehåll på eftermiddagen. Skönt.

 

Vad gjorde vi då i Eksjö? Vår uppgift var att ta hand om en fältstation. Stoffe blev utsedd till skjutledare och hade där hjälp av Bertil och Sabina för att ta hand om skyttarna när de kom, vilket de alla skötte riktigt bra. Som markörer hade vi Jennie, Sanna och Fritte och även det gjorde de strålande. Mikael och Johan stöttade upp på stationen innan ihop med Ålem, då det var ett dubbelmål, och de båda stationerna sam-markerade. Det var 17 skjutlag med 16 skyttar i varje lag, så det var en hel del skyttar som var med på SM i år. Kul!  

Ingen av oss från föreningen hade någon riktig erfarenhet av detta sedan innan men vi kom snabbt in i det och vad roligt det var. Alla gjorde ett toppenjobb och fick med sig många roliga erfarenheter därifrån. Vi har speciellt två ungdomar som mer än någonsin längtar till det blir dags att ta på sig egna grönkläder. Det flöt på bra (i dubbel mening) under dagen och efter sista skjutlaget plockade vi ihop alla grejer och tog oss tillbaka till mässen för att få äta en god middag innan det var dags att rulla hemåt igen.

Men en sak är säker, det här gav mersmak för många av oss och vi skulle gärna göra om det igen. Som vanligt har vi fantastiskt roligt när vi är iväg tillsammans i klubben. Vi vill även passa på att hylla alla de som såg till att tävlingen var så väl organiserad. Bra jobbat alla!

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info