Hoppa till sidans innehåll

Avslutning luftgevärssäsongen

2018-04-24 13:27
Söndagen den 22:a april var det dags för avslutning med föreningsmästerskap i luftgevär. Det gavs också möjlighet att prova på korthållsskytte i Säljeryd. Dagen avslutades med grillat och prisutdelning.
  • Uppdaterad: 2018-04-24 13:27

Klockan tio var det dags för årets avslutning på luftgevärssäsongen och det var roligt att se att så många skyttar och familjemedlemmar var på plats, även solen började skina precis lagom. Först sköts det ett föreningsmästerskap i luftgevär med lite annorlunda förutsättningar. Här gällde det inte att skjuta det högsta resultatet utan här handlade det mer om kontroll och precision, det gav också skyttarna samma förutsättningar oavsett vilken nivå man är på. Utmaningen var att på tjugo skott skjuta fyra träffar vardera med resultatet sex, sju, åtta, nio och tio och resultaten var imponerande.

 

 

 

 

Efterhand som man hade skjutit luftgevär så begav vi oss till Säljeryd för att skjuta korthåll. Det hade putsats noga på gevären inför detta och förväntningarna på at äntligen få skjuta var höga för många. Det var också några som provade på korthållsskytte för första gången och det gav mersmak.

 

 

 

 

 

När alla hade skjutit klart var det dags att ta sig tillbaka till luftgevärshallen för att äta lite. Grillmästarna hade förberett med att grilla vildsvinskött och korv till alla och det var en riktigt god grillbuffé som dukades upp. Efter maten var det äntligen dags för prisutdelning och det traditionsenliga gruppfotot.

 

 

 

Vi vill säga ett stort tack för den här luftgevärssäsongen och hälsar alla nya och gamla skyttar välkomna till Säljeryd och korthållsskyttet varje måndag och torsdag kl 18.00-20.00 med start den 3:e maj.

 

 

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 0470-30509
E-post: This is a mailto link

Se all info