Hoppa till sidans innehåll

Final Smålandsserien

28 SEP 2020 12:21
Lördagen den 26:e september var det äntligen dags att skjuta finalen i Smålandsserien.
  • Skapad: 28 SEP 2020 12:21

Efter att ha fått flytta fram finalen som egentligen skulle skjutas i våras var det så äntligen dags att få åka till Figeholm och skjuta final i Smålandsserien. Under säsongen 2019-2020 har Wilma, Sanna, Mattias och Sabina skjutit Kronobergsserien som bestått av att skjuta matcher mot Söraby, Ålmhult, Tolg och Berga. Även om det var med små marginaler så vann vi den serien och hade därmed en biljett till Smålandsfinalen.

 

I finalen är det två sittskyttar och två ståskyttar som gör upp om segern och vårt lag bestod av Fritte (som fick blixtinkallas) och Sanna som sköt sitt och Sabina och Wilma som sköt stå. Efter första omgången, där Sanna sköt, låg vi på första plats men med mycket små marginaler till tvåan Nässjö och trean Berga. Genom hela tävlingen var det vi tre lag som delade på första, andra och tredjeplats med resultat som skiljde på bara några enstaka poäng. När fjärde skjutlaget skjutit färdigt stod det klart att vi tog bronspengen med 1645 poäng. Vann gjorde Berga med 1652,9 poäng och silvret gick till Nässjö på 1652,1 poäng. 

 

Ett mycket bra jobb av våra skyttar då vi från Ingelstad var med för första gången, både i tidigare Kronobergsserien och i finalen. Tack Figeholm för en väl genomförd tävling och Grattis till segern Berga! Bra kämpat av alla lag som var med.

 

Innan det var dags för två timmars hemfärd stannade vi på lokala pizzerian för lite enrgipåfyllning och trevligt umgänge tillsammans med några Mönsterås-kompisar.

 

Resltatlistan hittar ni här

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info