Hoppa till sidans innehåll

Sävsjö

26 SEP 2019 19:21
Nu är luftgevärssäsongen igång på allvar. Och vad är bättre än att starta den med en riktigt rolig träningshelg i Sävsjö för våra skyttar, ledare och föräldrar.
  • Skapad: 26 SEP 2019 19:21

En fullspäckad skyttehelg väntade när vi samlades utanför Sävsjö Skyttecenter i lördags förmiddag. Förväntningarna var höga och efter en snabb fika var det dags att sätta igång med våra olika pass. Några av skyttarna och föräldrarna skulle ta skyttekortet. Riktigt spännande var det att som första grupp få testa den nya webbaserade skyttekortsutbildningen, självklart med hjälp av Kattis från Älmhult. Tack för all hjälp! Det gick bra och det klarades av flera skyttekort under dagen. En grupp med sittskyttar fick egen träning med vår Mattias som imponerande nog fick dem att sitta och skjuta i två timmar i sträck. En grupp av styrelsen fortsatte sitt påbörjade arbete med Säker och Trygg förening tillsammans med Janina från Smålandsidrotten. Och våra ståskyttar fick ett tvåtimmarspass med Leif Steinar Rolland som tacksamt lyckades klämma in det innan han skulle vidare. Ett tufft pass som skyttarna fick ut otroligt mycket av.

Det blev dags för lunch och vid tog oss till Boda Borg för att äta en tacobuffé innan eftermiddagens arbete fortsatte. Några av oss fortsatte med skyttekortsutbildningen och resten hade ett mycket givande värdegrundsarbete tillsammans med Janina. Tiden går fort när man har roligt och vi tog oss tillbaka till Boda Borg för att använda styrka och hjärnceller i deras questar. Tufft men uppskattat av både vuxna och ungdomar.

Efter en paus med incheckning och välbehövlig vila var det dags att ta oss ut till Sandsjö Värdshus för att äta en god middag innan kvällen fortsatte i en lägenhet på Boda Borg i tembuildingens anda. Som vanligt har vi alltid otroligt kul när vi är iväg tillsammans och den här helgen var inget undantag. Efter en snabb utryckning för vissa förnödenheter så förflöt kvällen i goda vänners lag med bland annat en ganska avslöjande frågerunda och glass.

På söndagen var det dags igen för våra skyttar för ett skyttepass med Isabelle Johansson och vår Mattias. Det gick jättebra för alla våra skyttar och det var kul att se dem så fokuserade. De som inte sköt hade en bra föreläsning med Janina om att vara idrottsförälder. En riktigt intressant föreläsning som gav många nya tankar och insikter. Som pricken över i:et så fick vi även in en trekamp innehållande pilbåge, blåsrör och skyttesimulator. Väldigt roligt och spännande att få prova på helt nya typer av skytte och det blev en del mitt i prick, både med pilbåge och blåsrör, även här. Självklart hade vi en tävling även här och vi säger grattis till Sanna som vann ungdomsklassen och Stoffe som vann vuxenklassen. Till slut var det dags att avrunda med en lunch på Boda Borg, utcheckning och resa hem igen.

Att få möjligheten att göra en sån här helg tillsammans i föreningen är riktigt roligt. Vi har planerat och fixat och funderat för att få till en så bra helg som möjligt för alla inblandade. Den största anledningen till att det har gått att genomföra har varit vår kontakt på Smålandsidrotten, Janina. Tack för all hjälp! Vi vill också passa på att tacka alla andra som har varit med och gjort detta möjligt, ingen nämnd ingen glömd. Alla vi är nöjda med helgen och har många positiva intryck och erfarenheter att ta med oss därifrån. Och för er som tyvärr inte kunde följa med denna gången, det kommer fler tillfällen.

Och till sist, nu är vi verkligen redo för en säsong med luftgevärsskytte!

Skribent: Jennie Svärd
Epost: Adressen Gömd

Våra sponsorer

 

Kakelcentralen_logo

liljegrens

lindåsgräv

växjö nya

Henriks Trailertransport

Postadress:
Ingelstad SK - Skyttesport
Bertil Lydén, Vallvägen 4
35572 Ingelstad

Besöksadress:
G:a Växjövägen 60
35571 Ingelstad

Kontakt:
Tel: 047030509
E-post: This is a mailto link

Se all info