Hoppa till sidans innehåll
Foto: Louise Tysklind

Behöver du ta Grönt kort?

05 JAN 2021 15:00
Vi inventerar behovet - Vilka är intresserade av att ta grönt kort under vintern 2021? Vid minst 3 deltagare, som också planerar att tävla för vår klubb, startar vi en kurs. Nytt material och nytt kursupplägg som delvis är digitalt.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2019 15:22

Kortet får tas tidigast det år du fyller 13 år. Är du yngre ska dina föräldrar ta kortet. Från och med 1/1 det år du fyller 14 år måste du ha ett eget grönt kort för att kunna lösa licens.

Kursen har ett nytt upplägg från 2021
1. En ridlärare eller tränare ska intyga att dina kunskaper är tillräckliga för att ta grönt kort. Förkunskaperna ska motsvara Ryttarmärke III eller högre och intyget omfattar inte bara ridning utan flera andra delar. Du kommer att få ett intyg för ifyllnad när du anmäler dig till kursen. Vid behov anordnar vi en förberedande utbildningsträff tillsammans med ridlärare för att stämma av kunskapskraven för alla som behöver.

2. Därefter arbetar deltagarna digitalt på egen hand med att bygga på sina kunskaper om ridsporten, om vårt förbund, om hästhantering och tävlingsregler. Istället för bok får du nu en inloggning till en webbsida med faktainnehåll, filmer, och självtester. Här ligger också flera av de delprov som ska genomföras innan slutprovet.

3. Sedan samlas deltagarna till några träffar, som vi hoppas kan bli fysiska, för att sammanfatta innehållet i kursen, fördjupa sig i värdegrundsfrågor och utbyta erfarenheter. Här kommer också en del praktiska hästhanteringsmoment att ingå.

4. Avslutningsvis genomförs slutprov för grönt kort.

Kursavgiften är för våra medlemmar 500:- inkl material (=inloggningslänk) och registrering av Grönt kort. Vid flera deltagare från samma familj som samsas om en inloggning betalar övriga deltagare halv avgift. Barn under 13 år som inte tar eget kort utan deltar tillsammans med vuxen betalar ingen avgift.

OBS! Kostnad för ev. utbildningsträff (se punkt 1) ingår inte i kursavgiften utan erläggs separat enl. senare information. Kostnaden påverkas av hur stora grupper vi enligt smittsryddsrestriktionerna kan samla.

Anmäl dig till Louise, louise.tysklind@telia.com eller 070-716 88 59 senast den 20/1.

Skribent: Louise Tysklind
Epost: This is a mailto link

 Agria logotype

  

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Insjöns RK - Ridsport
Lena Öst Thornton, Faluvägen 129
79340 Insjön

Besöksadress:
Vabäcksvägen 9
79341 Insjön

Kontakt:
Tel: 0722387973
E-post: This is a mailto link

Se all info