Hoppa till sidans innehåll

52,7 sekunder...

19 DEC 2010 15:11
... tog det att hoppa tio hinder felfritt. Dagens julhoppning slutade med två segrare, Lisa Määttä på Mira och Alma Holmgren på Texas. Priset för bästa dräkt gick till Cindy Sävström på Natala (bilden)
  • Skapad: 19 DEC 2010 15:11

Utklädda ryttare och hästar skapade julstämning i ridhuset vid dagens hopptävling. I tävlingen ingick både traditionella hinder och portar bestående av koner med bollar på. I första hand gällde det att rida felfritt och i andra hand att ha en bra tid. Deltagarna gick in för uppgiften så tävlingen blev både fartfylld och spännande för publiken att titta på. Se bilder från dagens tävling här!

Tävlingen blev faktiskt så spännande att det slutade i en delad seger, Lisa Määttä på Mira och Alma Holmgren på Texas red båda felfritt på tiden 52,7 sekunder. På tredje plats kom Karin Abrahamsson på Grållan, även hon felfri men med en något långsammare tid, 59,2 sekunder.

Under tävlingen ordnade ungdomssektionen glöggförsälning på läktaren. Efter att alla hinder var bortplockade blev det prisutdelning och premiering av framgångsrika tävlingsryttare. Specialpriset för bästa dräkt gick till Cindy Sävström på Natala. Domarens motivering: För en storslagen entré, fin matcning mellan häst och ryttare, ekipaget bjöd på en audio-visuell upplevelse, en riktig höjdare. Cindys luva var faktiskt så hög att den nådde ända upp till ridhustaket, se bilden ovan ;-) 

Under tävlingsåret 2010 har IRK haft flera framgångsrika tävlingsryttare, dessa premierades med klubbtröja och t-shirt. De som fick tröjor var; ponnylaget i hoppning, Denise Ericsson, Linda Stålklint och Sofie Jonsson. Ponnylaget i hoppning div II bestod av Maja Stomby, Rebecca Eliasson, Rebecka Spetz och Alma Holmgren och de tog sig till regionfinalen i Vetlanda. Denise har haft flera fina placeringar i dressyr. Linda Stålklint och Sofie Jonsson placerade sig vid DM i hoppning.

Skribent: Eva Johansson

Postadress:
Isabergs RK - Ridsport
Eva Johansson, Öreryd Gamla Klockaregård
33572 Hestra

Kontakt:
Tel: 0762329345, 0370500230
E-post: This is a mailto link

Se all info