Hoppa till sidans innehåll

Klubbinformation


Isabergs Ridklubb ligger i byn Öreryd, 25km norr om Gislaved. Klubben fanns från första början i Ulvestorp för att sedan flytta till Bjärsved och sedan 1990 finns klubben i Öreryd.

Isabergs Ridklubb är en ideell förening och är ansluten till Svenska Ridsportsförbundet och därmed också ansluten till Riksidrottsförbundet. Vi har idag cirka 240 medlemmar.

Klubben hyr anläggningen av Annelis Ridcenter och driver ridskolan tillsammans med Anneli Josefsson.

På anläggningen finns ett ridhus, ett ridskolestall, ett privatstall, två uteridbanor, parkering och hagar. Här finns även övernattningslokaler för tio personer med kök, dusch och en stor samlingssal samt bastu. I anslutning till detta finns ett styrelserum/teorisal. I stallarna finns ca 15 ridskolehästar och ca 10 privathästar.

Anläggningen är tillgänglig även för ryttare med funktionsnedsättning. Det finns en värmestuga med kök och toalett vid stora tävlingsbanan och vid ridhuset finns ramp och lift.

Ridskolan på Isabergs Ridklubb är en kvalitetsmärkt ridskola vilket innebär att klubben uppfyller Ridsportsförbundets kvalitetskrav vad gäller anläggningens utseende och personalens utbildning. Läs mer om vad kvalitetsmärkt ridskola innebär här.

I föreningen finns också en ungdomssektion, IRKUS, för barn och ungdomar upp till 26 år. Ungdomssektionen har hand om olika aktiviteter så som prova-på-ridning barnkalas, teorihajk och säljer fika på tävlingarna.

Uppdaterad: 16 JAN 2017 20:22 Skribent: Eva Johansson

Postadress:
Isabergs RK - Ridsport
Eva Johansson, Öreryd Gamla Klockaregård
33572 Hestra

Kontakt:
Tel: 0762329345, 0370500230
E-post: isabergsridklubb@top...

Se all info