Hoppa till sidans innehåll

Islandshästföreningen Austur - Islandshäst

Islandshästföreningen Austur

är en ideell förening, som bildades 1991 och idag har vi ca 140 medlemmar.  Vi är dock ändå en liten klubb jämfört med en del fastlandsklubbar. Austur är en av ca 60 lokalklubbar under SIF (Svenska Islandshästförbundet) och tillhör Gotlands Islandshästförbund (GIF).

Klubbens inriktning är att sprida kunskap om den mångsidiga Islandshästen. Vi vill också arbeta för att -i enlighet med SIFs stadgar- bevara och stärkaden renrasiga Islandshästens särskilda egenskaper, då särskilt de för islandshästen speciella gångarterna och hästens robusthet.

Klubben arbetar för att ALLA -oavsett ålder eller kön- ska ha kul tillsammans med sina hästar och försöker ordna så mångsidiga aktiviteter som möjligt.

Klubben arrangeras tävlingar i olika discipliner - allt ifrån de olika gångartsgrenarna till dressyr, trail & distans. För några år sedan hade vi även tävlingar i TREC. Vi ordnar gemensamma uteritter på olika platser på ön, föreläsningar, avelskurser, studiecirklar och ridkurser.

De senaste åren har andelen ungdomsmedlemmar i klubben ökat. För att stärka ungdomarnas gemenskap försöker vi emellanåt -utöver ordinarie aktivitetsutbud- ordna även aktiviteter som enbart riktar sig till ungdomarna. Austur har även deltagit i fyra finaler av Lag-SM för Ungdomar - 2017 slutade laget på en mycket fin 4:e plats av totalt 15 lag. 

Vill du läsa mer om klubben? Besök vår hemsida www.austur.org

Nyheter

2018-02-21
 
2015-12-05
Grattis - nu har er förening tillgång till IdrottOnline Klubb. Det är verktyget där ni via hemsidan kan hantera och publicera all tänkbar information för er förening! Ni kan l...

Postadress:
Islandshästföreningen Austur - Islandshäst
Charlotte Molund-Löfgren, Fältgatan 61
62138 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info