Hoppa till sidans innehåll

Islandshästföreningen Austur


Austur är en ideell förening, som bildades 1991 och idag har vi nästan 130 medlemmar.  Vi är dock ändå en liten klubb jämfört med de flesta klubbarna på fastlandet. Austur är en av ca 60 lokalklubbar under SIF (Svenska Islandshästförbundet) och vi tillhör Stockholmsregionen.

Klubbens inriktning är att sprida kunskap om den mångsidiga Islandshästen. Vi vill också arbeta för att -i enlighet med SIFs stadgar- bevara och stärkaden renrasiga Islandshästens särskilda egenskaper, då särskilt de för islandshästen speciella gångarterna och hästens robusthet.

Klubben arbetar för att ALLA -oavsett ålder eller kön- ska ha kul tillsammans med sina hästar och försöker ordna så mångsidiga aktiviteter som möjligt.

Klubben arrangeras tävlingar i olika discipliner - allt ifrån de olika gångartsgrenarna till dressyr, trail & distans. För några år sedan hade vi även tävlingar i TREC. Vi ordnar gemensamma uteritter på olika platser på ön, föreläsningar, avelskurser, studiecirklar och ridkurser.

De senaste åren har andelen ungdomsmedlemmar i klubben ökat. För att stärka ungdomarnas gemenskap försöker vi emellanåt -utöver ordinarie aktivitetsutbud- ordna även aktiviteter som enbart riktar sig till ungdomarna. 2007, 2009 & 2015 deltog Austur på Lag-SM för Ungdomar. Nu senast slutade laget på en fin 10:e plats av totalt 15 lag. Ungdomarna planerar att kvala med ett lag även 2016.


Vill du läsa mer om klubben?

Besök vår hemsida www.austur.org

Uppdaterad: 05 DEC 2015 17:10

Postadress:
Islandshästföreningen Austur - Islandshäst
Charlotte Molund-Löfgren, Fältgatan 61
62138 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info