Hoppa till sidans innehåll

Rapport från SIFs årsmöte 2019

09 APR 2019 08:28
Med tidig start lördagen den 30 mars åkte Marie A, Katarina M, Therese T och Barbro E till SIF:s riksårsmöte i Bromma. Katta och Marie deltog på förmiddagen i fritidssektionens möte.
  • Skapad: 09 APR 2019 08:28

Efter lunch började det formella mötet, där Framtid hade fyra mandat att delta i beslut. På det stora hela var det ett lugnt möte utan kontroverser, lite strul med redovisningar och teknik dock. Handlingarna finns på SIF:s hemsida men protokollet kan dröja, så lite kort om intressanta punkter.

Ekonomin är inte den bästa. I flera år har verksamheten haft underskott, så även i år. Ansträngningar görs för att komma på plus, bl a beslutades efter votering om höjning av medlemsavgiften för senior med 50 kr nästa år. Även en motion föranledde votering: nämligen passklubbens Skeids förslag om en kvaltid till SM i passgrenarna. Det blev avslag med hänvisning till styrelsens motivering. Motionen om barns och ungdomars tävlande fick brett stöd. Beslutet blev dock avslag och utredning med tillägget att denna bör vara klar till ordförandekonferensen i höst och genomförande nästa år.

Nya styrelsen blev helt enligt valberedningens förslag. Nya ordförande är alltså Anna Albinsson som funnits i styrelsen ett tag och en kort period varit SIF:s generalsekreterare. ”Våran” Fredrik Sandberg blir suppleant.

Den segslitna frågan om medlemskap i Riksidrottsförbundet ska avgöras i slutet av maj.  Uppfattningen att en häst är en häst och att vi därmed borde ingå i Sv Ridsportförbundet står mot FEIF:s krav på oberoende. I våra grannländer har det lösts med avtal mellan motsvarande organisationer.

Vid pennan, Barbro Eklund (ledamot Framtid)

Skribent: Mikaela Madsen
Epost: This is a mailto link

Ska du delta på Framtids aktiviteter behöver du var medlem i Framtid eller annan SIF ansluten förening, läs mer här!


Vi sponsrade Framtid 2018:

 

Gibraltars

Keramik

 

 

Vi Sponsrade Framtid 2017

 

 

 


 

 


 

 


 

 

 

Vi Sponsrade Framtid 2016

 

 

 

 

 

 

Tapetsör Sofia Fackler

Fönsterputsarn i Linköping

Stall Flemma gård

Fredriksborgs ridsport

Stenholmen AB

Kefly

Arken ZOO

Lindmåla Islandhästar

Postadress:
Islandshästföreningen Framtid - Islandshäst
Cecilia Arkhed, Sellerivägen 19
58275 Linköping

Kontakt:
Tel: 0703364258
E-post: This is a mailto link

Se all info