Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bo Stenberg Uddevalla 2011

ISTRUM SK - Friidrott


 

Istrums SK grundades 1935 som en skidklubb, men har idag ett brett utbud av olika idrottsgrenar, varav friidrotten är en av de största. Vår hemmaarena är Sparbanken Arena på Vilan i Skara, men klubben ordnar också läger och andra aktiviteter i vår klubbstuga i Istrum.

 

Information

Bästa sättet att hålla sig informerad om vad som händer i friidrottsektionen är genom att följa oss på facebook. Vi har två profiler...

1. Våran slutna grupp som enbart är till för föreningens medlemar och aktiva. Tryck HÄR för att komma till vår slutna grupp. I denna grupp får ni ta del av interna nyheter, snabba frågor ang träningar m.m.

2. Våran ofentliga grupp som är till för alla. I denna grupp kan ni ta del av tävlingsresultat, evenemang, m.m. Tryck HÄR för att komma till vår ofentliga Facebookgrupp.

Ett annat sätt för att ta del av information är här på hemsidan. På hemsidan finns information om träningstider, aktuella händelser, kommande tävlingar, kontaktuppgifter etc. 

Ekonomi

Istrums SK friidrott är en helt igenom ideell förening. För att kunna bedriva verksamhet inom friidrotten är sektionen beroende av avgifter från våra aktiva och aktivitetsstöd från kommunen. Dessutom bygger vår ekonomi på att vi arrangerar tävlingar, städar på soptippen samt, i mindre utsträckning, på försäljning. Det är därför mycket viktigt att klubbens föräldrar och de aktiva i stora gruppen hjälper till vid våra hemmatävlingar som funktionärer (i den mån de inte tävlar själva), vid soptippsstädningarna, bilbingo, och andra aktiviteter. Du hittar datum för dessa aktiviteter på hemsidan. Alla årets tävlingsdatum brukar vara klara vid årsskiftet och soptippsstädningarna annonseras några veckor i förväg.

Kostnader

Den största enskilda kostnaden vi har är startavgifter för våra ungdomar vid tävlingar. Föreningen betalar upp till tre starter per tävlingsdag och aktiv vid de tävlingar tränarna valt ut. Information om anmälan till andra klubbars tävlingar

Friidrottsanläggningen på Sparbanken Arena och den utrustning som finns där är en förutsättning för att kunna bedriva meningsfull träning. Vi äger själva anläggningen, löparbanor, längdhoppsgropar, kastring, etc., och ansvarar för skötsel och underhåll. Utrustning och redskap är också en stor utgiftspost för oss. Skötsel och underhåll förutsätter dessutom en arbetsinsats, t.ex. städning vår och höst. Andra kostnader är tränarutbildningar, tillfälliga satsningar mm.

I möjligaste mån försöker vi utöver den vanliga träningen arrangera subventionerade läger, träningstillfällen med specialtränare, sociala aktiviteter, etc. för att skapa en inspirerande och trivsam atmosfär i föreningen.

Intäkter

Våra egna tävlingar är mycket viktiga inkomstkällor. Att skaffa intäkter på sådant som ligger nära verksamheten tycker vi är mycket bättre och roligare än att tvinga medlemmarna att i stor omfattning sälja lotter och liknande. Vi utvecklar därför verksamheten och våra årligen återkommande tävlingar är nu Lilla Skarakampen, Skarakampen, Skararacet. Dessutom tillkommer ibland andra tävlingar, som DM eller liknande.

Istrums SK friidrott har ett mycket gott rykte för sina arrangemang. Detta är till övervägande del tack vare alla de föräldrar som förtjänstfullt agerar funktionärer. Att vi har en av Sveriges snabbaste löparbanor gör också sitt till. En väl arrangerad tävling kräver 50-70 funktionärer så en stor del av tillgängliga föräldrar behövs. Vi är mycket tacksamma för alla som spontant skriver upp sig på funktionärslistor på arenan eller kontaktar funktionärsansvarig inför respektive tävling. Håll koll på hemsidan för aktuell information. Det är ett drygt jobb för funktionärsansvarig att skaffa fram funktionärer.

Soptippsstädningen sker normalt en eller ett par gånger per termin. Under tre till fyra timmar plockar vi löst skräp längs vägarna på tippen. Detta går ganska snabbt och enkelt om vi är många som hjälps åt. Städtillfällena annonseras på hemsidan och med lappar så snart vi vet.

Tillsammans med flera andra föreningar arrangerar vi bilbingon i Axvall vid ett flertal tillfällen varje sommar. Vid varje tillfälle har friidrottsektionen förbundit sig att ställa upp med ett par funktionärer som säljer brickor eller agerar parkeringsvakt under ett par timmar.

Avgifter 

- Ungdom: 100 kr 

- Vuxen: 150 kr
- Familj: 350 kr

 Sedan tillkommer träningsavgift om man vill vara med och träna på träningarna och den ser ut såhär...

- 0-9 år 250 kr 
- 10-13 år 350 kr 
- 14 år och uppåt 500 kr

Allt betalas till Bg 5324-2749.
Det är viktigt att man fyller i alla namn och personnummer för detta är underlaget till vårt medlemsregister. 

Fyll även i detta formulär om du är ny medlem: https://forms.gle/CnYPm92wDeZ3y19dA

OBS! Ett enda bankgironummer gäller för båda avgifterna. 

Alla avgifter gäller för helt kalenderår och betalas efter årsskiftet eller när du kommer som ny. Meddelanden till kassören kan lämnas på This is a mailto link

 

Förmåner för dig genom att vara med i Istrums SK Friidrott

Skara har sedan många år tilbaka en mycket givande friidrotsförening som heter, Istrums SK Fridrott. I friidrott får man möjligheten att prova på många olika grenar, såsom.

-längdhopp

-sprint

-medel/långdistans

-höjdhopp

-spjut

-stavhopp

och mycket mer! I Istrums SK friidrotts förening är man alltid välkommen! Oavset om man vill träna för att tävla, kompletera sin huvud idrott eller för socialt umgänge.

Föreningen är bygg med värderingar i gemenskap, delaktighet, laganda och glädje. I vår förening får du som aktiv beroende på ålder ta del av flera träningar i veckan, gymmöjligheter, träningsresor, läger, aktiviteter och mycket mer. 

Föreningen står för anmälningsavigten när ni är och tävlar, på större tävlingar, som USM, JSM, SM står klubben för resa, boende och anmälningsavgifter för den aktive upp till en viss kostnad. Under förutsättning att man uppfyllt kriterierna enl detta dokumentet "Regler och riktlinjer kring träning.pdf ".

Som medlem i föreningen men utestår träningen är ni varmt välkomen och delta vid sidan om på våra träningar för att bistå med det socialla. Ni får också ta del av klubbevenemang m.m.  

Träningskläder

Istrum har en överenskommelse med Sportringen i Jula-huset. Där kan du till förmånligt pris beställa träningsställ med föreningens logga och ev. ditt namn.

Om du vill tävla behöver du ett tävlingslinne, som du kan skaffa genom din tränare mot en deposition av 100 kr. Är du sugen att prova?

 Du är välkommen att träna med oss upp till 2 gånger utan kostnad, men vill du fortsätta vill vi att du betalar avgifterna, detta inte minst för försäkringens skull.

 

Välkommen!

Styrelsen 

 

Uppdaterad: 13 MAR 2018 13:19

 

Postadress:
Istrums SK - Friidrott
Ritva Björnberg, Döbelnsgatan 8
53235 Skara

Besöksadress:
Sparbanken Arena, Fritidsgatan
53237 Skara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: friidrott@istrumssk....

Se all info

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Vill ni sponsra? 

Kontakta: This is a mailto link