Hoppa till sidans innehåll

O-ringen första etappen


Den dagen Magnus fyllde 10 år deltog han i sin första tävling. Direkt när han kommit i mål sade han "pappa nästa år skall jag vara med i femdagars". Jag kunde inte protestera eftersom jag inte visste vad det var. Svaret blev "jaha, då går vi och köper en kompass som födelsedagspresent. Året därpå, 1990, sprang han femdagars i nybörjarklass. Jag var med som allmän hjälpreda - coach som det heter på modernt språk.

 

Sedan dess är vi fast! I år för 22 året! Ett problem med orienteringen är att den så lätt blir vanebildande - även för oss som helst läser resultatlistan nedifrån.

 

1990 var 15 Istrumare med, varav 9 ungdomar. Den äldste sprang i H50. Nu i år är vi 31 förhandsanmälda, Även nu 9 ungdomar, men gott om pensionärer. De äldsta i H 70!

 

Hur var då första etappen? Jo, det som man kommer komma ihåg bäst var problemen med logistiken. Bussturen från centralorten till tävlingen skulle ta 50 minuter -  det blev istället 75. Som tur är hade vi sena starttider, men det var flera som kom försent till starten och fick dagen förstörd. Som väl är var själva tävlingen lika utmärkt som vädret. För oss med korta banor fanns det gott om stigar, vägar och stenmurar att läsa in sig på. Inga hyggen, inget ris på marken och stenigt på några få platser. Vår sena start gjorde att stigarna var väl upptrampade, kanske lite väl mycket där alla sprungit på våtare partier.

 

Istrumarnas resultat blev som vanligt varierande. De flesta ungefär som förväntat. Bland de somöverraskade positivt var de som fick bästa placeringen: 8:a för trion Benjamin Pauli, Barbro Wahlström och Eva Gustavsson. Jag har som vanligt enhälligt utsett mig som jury för att avgöra vem som gjort dagens bästa prestation. Idag Benjamin. Ett stor hurra och han får diplom på samlingen på torsdagskvällen. 

Uppdaterad: 22 JUL 2012 22:40

 

Våra sponsorer

 

 ISTRUMS VALMET

Sparbanken

 

 

 

Ange alt-text här.

 

 

Vallle vandring

 

 

Postadress:
Istrums SK - Orientering
Istrumlyckan
53296 Skara

Kontakt:
Tel: 051163287
E-post: orientering@istrumss...

Se all info