Hoppa till sidans innehåll

Träningsstart

2018-04-02 21:24
Den 5 april kl 18 drar torsdagsträningarna igång för samtliga grupper. På tisdagar kommer det vara teknik och konditionsträning även det med start kl 18.
  • Uppdaterad: 2018-06-02 09:54

Träningsgrupper:

"Skogsleken" (4-7 år) Gruppen med mycket lek och spring i skogen närmast klubbstugan. I denna grupp ser vi helst att barnen har med sig en vuxen som är med under ”träningen”. Inslag av övningar på grön nivå kan förekomma.

"Vita gruppen" (8-10 år) Här lär vi oss att hitta och följa de naturliga ”ledstängerna” som finns i naturen såsom stigar, vägar beståndskanter, stenmurar mm. Kontrollerna kan sitta vid sidan av ledstången men alltid väl synlig.

"Gula” gruppen" (11-12 år) Fortsätter att orientera utifrån ledstänger men vägval förekommer allt mer utifrån både längd och framkomlighet. Vi börjar också på att använda kompassen som hjälpmedel att passa in kartan och gena genom skogen mot en säker uppfångare.

”Orange-Violetta” gruppen (13år och uppåt) Här tar vi steget från "ledstängerna" som finns i skogen och börjar lära oss orientera mot kontrollerna genom skogen med hjälp av kompass, vi börjar också titta på hur höjdkurvor ser ut på kartan och omvandlar dem till verkligheten mm. Denna grupp tränar 2 gånger i veckan, tisdagar och torsdagar. Torsdagar kommer det främst vara fokus på teknikträning och på tisdagar kommer det variera mellan kondition- och teknikträning.

För föräldrar och andra vuxna finns det möjlighet att vara med och träna.
Åldersindelningen i grupperna är inte "huggna i sten" utan kan anpassas efter barnens olika kunskapsnivå. Diskutera gärna med oss ledare.

Träningsplanering kommer delas ut vid första torsdagsträningen samt läggas ut på hemsidan.

Varmt välkomna!

/Träningskommittén

Skribent: Malin Sörstrand
Epost: Adressen Gömd

 

Våra sponsorer

 

 ISTRUMS VALMET

Sparbanken

 

E. Andersson Bygg & Skog

 

 

 

Ange alt-text här.

 

 

Vallle vandring

 

 

Postadress:
Istrums SK - Orientering
Istrumlyckan
53296 Skara

Kontakt:
Tel: 0511-63287
E-post: This is a mailto link

Se all info