Hoppa till sidans innehåll

SM 2017

10 JUN 2017 20:41
Sakura Judo tog hem två medaljer på SM 2017 i Stockholm: Mikaela Barrera Birath tog hem en silvermedalj och Michail Timtjenko en bronsmedalj.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2017 14:09

Individuella SM arrangerades återigen i Stockholm. I det anrika Eriksdalshallen hade man lagt ut tre matchområden där samtliga individuella klasser, seniorer, u21, u18 samt veteraner, skulle kämpa om vem som är bäst i landet i judo.

Ola Hammarström och Mikael Pielage sparade sig till kommande torsdags veteran EM tävling, Emil Edmar insjuknat i blindtarmsinflammation och Alice Elkjaer med bruten fot innebar att Sakura deltog med 5 tävlande och tog med sig hem en silver- och en bronsmedalj i seniorklasserna.

I seniorklasserna vann Mikaela Barrera Birath lekande lätt sina tre första matcher för att i finalen återigen ställas mot Ebba Glaas som förra året tog SM titeln från Mikaela. En finalmatch som nu avgjordes av ett felaktigt beslut när vid en attacksituation från Mikaela där motståndaren försöker kontra men hamnar själv platt på rygg med Mikaela över sig, men tilldelas ändå wazaaripoäng. Märklig situation där det kan diskuteras ifall poängen skulle varit Mikaelas eller tagits bort helt. Hursomhelst lade Mikaela till en silvermedalj till sina tre tidigare SM silver och två SM guld i damernas –57 kg klassen.

Nicolina Pernheim tävlade i damer –63kg och ställdes i första matchen mot regerande SM vinnare i u21 klassen som hon besegrar med ippon på fasthållning. Nästa match är mot Mia Hermansson Sveriges enda damolympier i judo vid OS i Rio. Nicolina, själv deltagare vid Paralympics i Rio, kämpar på bra i dryga 3 minuter men blir slutligen kastad på ippon. I de resterande två kamperna mot bland andra regerande svenska mästarinnan i damklassen blir det förluster trots bra insatser och Nicolina slutar som 4:a.

Erik Björnör i –66 kg ställdes mot en kvick judoka från Frövi JK. Erik startade lite försiktigt och låg under större delen av matchen till slutminuten då han hittade rytmen och började ta poäng, dock något för sent. Matchen förlorades med 2-4 i wazaari till Frövi-killen som slutligen kom till final. Eriks återkvalsmatch förlorades och han var därmed ute ur tävlingen.

Michail Timtjenko tog sig till semifinal som han förlorade knappt. I bronsmatchen säkrade han segern genom att smart försvara sin tidiga ledning och spädde på sin samling av SM medaljer genom sin tredje bronspeng i –90kg.

I u18 hade vi en stark medaljkandidat i Emma Ensberg som under våren tagit hem det mesta i –70 kg klassen. Men det ville sig inte denna dag för Emma som redan från första matchen visade att detta skulle bli “en tuff dag på jobbet”. Slarv från Emma i första matchen och otur med domsluten i andra matchen där motståndaren skulle diskats vid 2 tillfällen på grund av farliga tekniker som de flesta i hallen såg inklusive motståndarens tränare, men inte domarna. Vinst i tredje matchen räckte inte för att Emma skulle ta sig till semifinal.

Ett glatt och skönsjungande gäng tog sig fram på Sveriges landsvägar medan en gul fullmåne reste sig mot natthimmelen...

 

 

 

 

Postadress:
JK Sakura Göteborg - Judo
Reggiani, c/o Reggiani, Aftongatan 10
41544 Göteborg

Besöksadress:
Lilla Regementsvägen 29
41527 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0707612472
E-post: This is a mailto link