Hoppa till sidans innehåll

Veteran-EM 2017

18 JUN 2017 20:09
Europamästerskapen för veteraner i Zagreb, Kroatien, deltogs av några av våra kämpar från Sakura Judo, varav Ola Hammarström var nära på att få medalj.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2017 10:19

Årets Veteran EM arrangerades i Zagreb, Kroatien 15-18 juni och först ut på mattan på torsdagen var vår träningskompis Jorge Jofré i klassen U65 år, -73 kg, som stoppades av en italiensk tomoe nage.

Därefter var det Mikael Pielage i klassen U55 år, -90 kg, som stod över första omgången och mötte även han en italienare i andra omgången som han skickligt manövrerade ut med 4 wazaari innan han avslutade med fasthållning. I tredje omgången blev den slutlige ryske segraren för svår för Mikael som fick ge sig med endast en wazaari mot sig. I återkvalet förde Mikael matchen mot en ukrainare när han fastnade i ett kastförsök som gav wazaari med endast 11 sek kvar och var därmed ute från årets EM.

På lördagen var det dags för de yngre pojkarna i klassen U35 år med Michail Timtjenko i -90 kg klassen som börjar stabilt med en ipponseger på armlås mot en turk. Nästa match går mot en ukrainare och Michail för första delen av matchen tills han blir kontrad efter en dålig ippon seoi nage-attack och förlorar matchen på wazaari. I återkvalet blir en ryss för svår för Michail som förlorar med ippon och därmed utslagen ur årets EM.

I -81 kg i samma åldersklass står Ola Hammarström över första omgången och ställs mot en spanjor i andra, som han betvingar med wazaari och är i semifinal mot en ryss som han förlorar mot med wazaari. Bronsmatchen går mot en bosnier som Ola styr och äger större delen av matchen och leder med en shido när de går in i golden score. Ola fortsätter att driva bosniern men utan att lyckas ta poäng. Efter närmare 3 minuter i golden score lyckas bosniern rulla över Ola med en makikomi teknik och Ola slutar på en mycket hedersam 5:e plats trots att avslutet blev en snopen erfarenhet.

 

Slutresultat från veteran EM:

Ola 5:a
Mikael  9:a

 

Med många goda skratt och kulinariska äventyr på kroatisk mark styr man åter färden mot Götet under söndagen för att på måndag återigen stå på judomattan. Samtliga killar fick en mersmak av tävlingen i Zagreb vilket framgick klart från inlämnade rapporter. Vem vet, det kanske blir framträdande även på VM i Olbia på Sardinien senare i september?

 


Nästa tävlingsäventyr har Nicolina Pernheim som deltar i Europamästerskapen för synskadade i Birmingham i början av augusti.

 

 

 

 

Postadress:
JK Sakura Göteborg - Judo
Reggiani, c/o Reggiani, Aftongatan 10
41544 Göteborg

Besöksadress:
Lilla Regementsvägen 29
41527 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0707612472
E-post: This is a mailto link