Hoppa till sidans innehåll

EM för Synskadade 2017

06 AUG 2017 22:10
Den femte augusti gick EM för synskadade av stapeln i Birmingham, England där Nicolina Pernheim tog hem en välförtjänt bronsmedalj!
  • Uppdaterad: 07 AUG 2017 22:25

Torsdagen den 3:e augusti var det äntligen dags för EM för synskadade som vår Nicolina tränat hårt inför under sommaren. Tävlingen skulle pågå från fredagen till söndagen med lätta herrar och tunga damer på fredagen, lätta damer och tunga herrar på lördagen och lagtävling på söndagen.

Under fredagen hade vi junioren Oscar som debuterade på ett seniormästerskap, i -73 kg. Målsättningarna för unga Oscar var alltså mer inriktade på att skaffa sig erfarenhet snarare än resultat. Första matchen gick mot en ung britt som han stod starkt mot där han kom undan flera kastförsök och tog sig även ur två fasthållningar men fick se sig segrad efter att ha åkt på ytterligare kast och fastnat i en stabilare fasthållning. Det blev tyvärr ingen återkvalsmatch men en erfarenhet rikare.

Under lördagen var det dags för Nicolina att kliva på mattan med förhoppning om medalj, som hon tyvärr blivit utan sedan 2013 då hon blev europeisk mästarinna. Lottningen ändrades på grund av tekniska fel i lottningssystemet endast en timme innan tävlingens start vilket gjorde att grekiskan, som tidigare lottats att bli första matchen, skulle få möta en spanjorska i första ronden varav vinnaren skulle möta förstaseedade Nicolina.

Spanjorskan vann första matchen mot grekiskan och det stod därmed klart vem första motståndaren för Nicolina skulle vara detta mästerskap. Spanjorskan var tillbaka efter ett 5 år långt uppehåll där senaste tävlingen var Paralympics i London. Sedan Nicolina förlorat mot henne under första matchen i London fanns en del stress och press som låg och lurade vilket syntes i denna match där Nicolina inte riktigt visade sitt rätta jag och gjorde en obalanserad ko-uchi-gari som kontrades av spanjorskan och matchen var därmed över. Men då Nicolina varit förstaseedad och därför i denna tävling hamnat direkt i semifinal innebar denna förlust en plats i bronsmatchen som skulle ske några timmar senare.

Efter en lättare lunch och en återuppladdad Nicolina var det dags att ställa sig mot en turkiska i den förhoppningsfulla medaljmatchen. Lugnet och stabiliteten som Nicolina tidigare glömt av hade återkommit och visade sig tydligt genom starka uppföljningar i newaza efter varje attack turkiskan gjorde. Efter att ha kommit undan två farliga låga attacker och ha jobbat sig närmre och närmre fasthållning blev fjärde runtvändningen i golvet så pass stark att turkiskan satt fast i Nicolinas starka grepp.

Efter nervösa 20 sekunder stod Nicolina klar som bronsmedaljös under årets EM och en överlycklig tjej skuttade av mattan.

 

Stort grattis Nicolina till en välförtjänt medalj önskar vi från klubben och alla oss som följt din väg mot detta!

 

Nu följer ett tre dagars läger innan det är dags att återvända till vardagsträningen. 

Skribent: Mikaela Barrera Birath

 

 

 

 

Postadress:
JK Sakura Göteborg - Judo
Reggiani, c/o Reggiani, Aftongatan 10
41544 Göteborg

Besöksadress:
Lilla Regementsvägen 29
41527 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0707612472
E-post: This is a mailto link