Hoppa till sidans innehåll
Foto: HANS HAAK

SM GULD i Trissjolle

09 AUG 2018 22:28
Trissjolle SM 2018 på Oaxen Båtklubb – SM Guld till Maja Wikman och Björn Sandberg
  • Skapad: 09 AUG 2018 22:28

Här är ett utdrag från Björns egna berättelse från årets Trissjolle SM som han och Maja Wikman seglade tillsammans. Vill du läsa hela berättelsen kan du göra de längst ner på sidan via denna länk på Trissjolleförbundets hemsida http://trissjolle.se/index.php?val=41&sidebar=195&lang=swe. På länken till Trissjolleförbundets hemsida kan du även se alla resultat och bilder från tävlingen.

 
 
Jag och Maja Wikman seglade fantastisk bra med Trissjolle 3045 på årets Trissjolle SM!
 
För min del var det ett av de bästa SM jag seglat genom hela min karriär. Vårt resultat 1,1,1,1,1,3 talar sitt tydliga språk!  Jag har tränat väldigt mycket Laser Radial i år och fått många timmar på vattnet, så det bidrog mycket till min känsla och styrning av Trissjollen.
 
Maja och jag gjorde så otroligt få misstag taktiskt och manövermässigt. Vi hade en grym fart på undanvindarna med Maja vid gajarna, speciellt när det blåste hårt under lördagen. Vi diskuterade alla våra vägval så att vi båda var överens och låg hela tiden ett steg framför i vår taktik, så att vi visste vad vi ville och vart vi ville segla. Vi hade ett fantastiskt bra samarbete – vi var ett dream team. Men framförallt så hade vi så himla kul i båten tillsammans!
 
Jag vet att inte Maja själv förstår, och än mindre alla andra utomstående som inte var med i båten, hur duktig Maja är som gast! Vi hade bara tränat 5 gånger innan vi gav oss av till platsen för årets SM, så det gällde för Maja att lära sig snabbt;)
 
Vi hade aldrig kunnat segla fortast av alla på undanvindarna utan Majas fantastiska manövrar och trim av spinnakern! Det var också så skönt att kunna lämna över ansvaret för focktrimmet till henne, så att jag slapp tänka på det. De få gånger jag kollade focken de två sista dagarna inför SM hade Maja alltid rätt skotning, så jag struntade i att kolla hur den var skotad under SM för att koncentrera mig på att styra.
 
Att Maja på så kort tid kunnat gå från enmansseglare till teamplayer och supergast kunde jag inte i min vildaste fantasi drömma om när jag frågade henne om hon ville segla med mig. Jag är så glad, lycklig och tacksam för att jag fått tillbringa denna extremt roliga helg med Maja – du är bästa Trissjollegasten!
 
Vi vann SM-guldet tillsammans och med stil!
 
/ Trissjolle 3045 Björn Sandberg
Maja&Björn
Skribent: Andreas Vasberg
Epost: Adressen Gömd

svenska_sjo_banner_300x250

 

 sailing week

svenskasjo_190x158

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: 021803812
E-post: This is a mailto link

Se all info