Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan deltävling 2 Ekerö

05 JUN 2018 12:11
"VI HAR MISSAT MÅLGÅNGEN" - ett av många citat som du kan läsa mer om från rapporten Allsvenskan deltävling 2 på Ekerö.
  • Skapad: 05 JUN 2018 12:11

Våren går fort och vi har redan genomfört deltävling 2 i Allsvenskan segling 2018. Denna helg var det Linn Themnér, Andreas Vasberg, Niclas Holm och William Thunholm som representerade JKV på Ekerö. 

Precis som i övriga Sverige hade vi över 27 grader på dagarna och nästan ingen vind. Helgen började i alla fall bra på fredagen med placeringarna 4 - 2 - 2. Detta ledde oss till en bra öppning till lördagen. Blev mycket väntan på vind men till slut kom vi igång och samlingen på 2:or gjorde att vi nosade på pallplatserna. Dock kom det fruktade racet där vi fick en röd flagg och korsade mållinjen sist efter vrid som inte ens finns på inre fjärden i Västerås. 

Efter sista platsen hade vi det tufft och på det sista och enda racet på söndagen gjorde vi något som faktiskt är ganska komiskt. Vi missade mållinjen. Ganska bra bedrift av oss alla att missa en rätt så viktig del av varje race. Bara att skratta och vända tillbaks. 

Efter detta slutade vi på en 8:e plats bland alla de 18 bästa klubbarna i Sverige. Ett resultat som vi bör vara nödja med. Det bästa med denna besättningen var att alla manövrar satt som ett smäck! Alla hissningar och nedtagningar gick bra även när det var bråttom och halft kaos. Det märktes att vår träning om fokus på manövrar verkligen hade lönat sig. Nu måste vi börja träna på taktik och strategin.

Nu blir det en paus med deltävlingar fram till augusti då det seglas i Örnsköldsvik. Dit skickar vi Marit Ljunggren, Björn Ljunggren, Magnus Grönlund och Björn Olsson. Även här är meritlistan lång med bland annat Björn O som stått som totalsegrare på Höstkroken. Mer om besättningen i nästa artikeln. Vi önskar dem ett stort lycka till! 

I övrigt önskar jag alla en trevlig sommar och hoppas vi ses ute på vattnet.  

Skribent: Andreas Vasberg
Epost: Adressen Gömd

svenska_sjo_banner_300x250

 

 sailing week

svenskasjo_190x158

 

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: 021803812
E-post: This is a mailto link

Se all info