Hoppa till sidans innehåll

SM, EM OCH VM GULD!!!

05 AUG 2019 19:31
Det är mycket som händer under sommaren och hela TRE GULD har tagits hem i JKVs och Sveriges anda på olika mästerskap. Läs om våra duktiga seglare här!
  • Skapad: 05 AUG 2019 19:31

Först ut var Lennart Ljunggren som lyckades ta EM guld i E-jolle när mästerskapet hölls nu under juli i Faaborg, Danmark. Trots hårt motstånd lyckades han segla så bra att han kunde ta hem segern innan sista racet. Bra jobbat Lelle!

Sedan har vi VM i E-jolle som seglas i El Balis, Spanien. Där inviger man varje år regattan med Nations Cup där varje land får ställa upp med ett lag om 4 seglare och segla lagsegling. Ett historiskt guld gick i år till SVERIGE!! Med tanke på att halva laget var från JKV så räknar vi med det i vårt guldregn. Grattis till Carl Ljunggren och Erik Lindberg samt resterande svenska laget!

Eftersom VM nu ska seglas även individuellt så hoppas vi såklart på fler medaljer.

Slutligen..

Björn Sandberg, JKV, vann SM-guld i C55 tillsammans med rorsman Magnus Sjögren, Värmdö Jolleseglare, i båten SWE 290! Det var ett stort startfält med 25 båtar på startlinjen i Kalmar! Det var som alltid tight och kul racing i C55!

Denna gång gastade Björn Sandberg och Magnus Sjögren styrde, dvs tvärt om från SM-guldet de vann år 2016 i C55. De båda har seglat många SM ihop och är ett starkt team i tillsammans! Segern säkrades med en jämn och bra serie! Det var väldigt jämt i toppen efter de 6 race som seglades fredag-lördag. Under söndagens fyra race höll de en hög och jämn nivå och drog då i från i totalen för att till slut vinna med en marginal på 11 poäng.Magnus Sjögrens briljanta starter grundlade de goda resultatet!

JKV har två C55:or och SS Svearna har ytterligare två - låna en båt häng med på nästa års SM som antagligen går i Hjuvik, Göteborg! Årets silvermedaljörer lånade en klubbåt och seglade SM för första gången i klassen och slog sig direkt in i toppen av fältet. En fantastiskt bra prestation med tanke på alla duktiga seglare som finns i klassen!

 

Utöver dessa har vi massor med seglare som kör olika mästerskap hela sommaren. Mer om dem kommer vi se i nästa upplaga av Jollens Nyheter. 

 

Grattis till fantastiska prestationer alla JKVare! 

Skribent: Andreas Vasberg
Epost: Adressen Gömd

svenska_sjo_banner_300x250

Länsförsäkringar Bergslagen 

 sailing week

svenskasjo_190x158

 Sailwave scoring software

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info