Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


En klubb i medvind!

Jollekappseglarna Västerås (JKV) sysslar, precis som namnet säger, med jollekappsegling. Verksamheten riktar sig i första hand till ungdomar men även vuxna seglare är välkomna. Ungdomsseglingen innebär en del engagemang av föräldrar och vi har därför många familjer som medlemmar.

Verksamhetsidé och värdegrund

JKV ska driva och utveckla sin verksamhet så att den är:
-Glädjefylld
-Inkluderande
-Tillgänglig
-Demokratisk
Så att barn och ungdomar utvecklas till goda individer genom idrotten segling.

 

För att uppnå detta arbetar vi efter tre värdeord:

Glädje

  • Det ska vara roligt att idrotta.

Gemenskap

  • Vi idrottar individuellt men agerar som ett lag, alla är välkomna i vår gemenskap. Vi stöttar varandra i medgång och motgång och gläds åt varandras prestationer, utveckling och framgång.

Ansvar

  • Vi tar ansvar för att vara goda samhällsmedborgare och sätter upp mål för att lyckas såväl inom som utanför idrotten. Vi har en positiv självbild och är goda förebilder och representanter för klubben; vi tar hand om varandra, klubben och miljön. Vi agerar som goda vinnare och goda förlorare samt i linje med klubbens värderingar och intressen.

 

Framgångar

JKV har fostrat många framgångsrika jolleseglare där den främsta är Marit Söderström, som tog en silvermedalj i OS i Seoul. Verksamheten syftar också till att introducera ungdomar till segelsporten samt att uppmuntra och inspirera till segling, sport- och sjöaktiviteter. Vi gör det här genom målmedveten seglingsträning, fysisk träning, varierande lättsamma och roliga aktiviteter. Varje sommar ordnar vi veckolånga segelkurser för såväl rena nybörjare som för dem som redan prövat på att segla jolle. Denna bas har gett oss en verksamhet som varje år tar såväl svenska som internationella mästerskapsmedaljer. Under 2018 tog JKV 2 EM medaljer och 5 SM medaljer.

 

Arrangemang

Jollekappseglarna Västerås är en av Sveriges främsta arrangörer inom jollesegling. Vi har i princip minst ett nationellt arrangemang per år och under 2016 2016 fick vi äran att anordna JSM. Det kom närmare 500 seglare tillsammans med sina familjer. Alla JKVs medlemmar hjälptes åt och detta resulterade i ett av de bästa JSM på många år. JKV blev nominerade till årets arrangör och en av våra projektledare Andreas Vasberg blev utsedd till årets ideella ledare av Svenska Seglarförbundet. 

 

Idealiskt läge

JKV förfogar över ett mycket fint och ändamålsenligt klubbområde med klubbhus på Öster Mälarstrand i Västerås. Klubben har ca 30 Optimistjollar som kan disponeras av seglare som inte har egen jolle. Klubben har även 2 flermansbåtar, C55, som lämpar sig för seglare från 14 år och uppåt.

För att kunna genomföra bra träningar och tävlingar äger klubben också 10 motorbåtar av olika slag.

 

Stöd oss i vår resa

Vill du och ditt företag vara med och stötta oss i vår resa mot att bli Sveriges bästa jolleklubb? Läs gärna mer under rubriken företag

 

Uppdaterad: 31 OKT 2017 19:48

svenska_sjo_banner_300x250

 

svenskasjo_190x158

 Sailwave scoring software

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info