Hoppa till sidans innehåll

Historia & Framtid


En klubb i medvind!

Jollekappseglarna Västerås (JKV) sysslar, precis som namnet säger, med jollekappsegling. Verksamheten riktar sig i första hand till ungdomar men även vuxna seglare är välkomna. Ungdomsseglingen innebär en del engagemang av föräldrar och vi har därför många familjer som medlemmar.

En bred och öppen verksamhet

JKVs verksamhet syftar till att utveckla och träna duktiga kappseglare. JKV har fostrat många framgångsrika jolleseglare där den främsta är Marit Söderström, som tog en silvermedalj i OS i Seoul. Verksamheten syftar också till att introducera ungdomar till segelsporten samt att uppmuntra och inspirera till segling, sport- och sjöaktiviteter. Vi gör det här genom målmedveten seglingsträning, fysisk träning, varierande lättsamma och roliga aktiviteter. Varje sommar ordnar vi veckolånga segelkurser för såväl rena nybörjare som för dem som redan prövat på att segla jolle.

Årets Arrangör 2004

Sommaren 2004 arrangerade vi JSM med över 450 deltagande jolleseglare. JKVs medlemmar ställde upp helhjärtat för att genomföra detta omfattande arrangemang. Våra insatser uppmärksammades av bl.a. Svenska Seglarförbundet som utsåg JKV till årets arrangör och av Svenska Optimistjolleförbundet som tilldelade JKV utmärkelsen årets mest ungdomsvänliga klubb.

2016 fick vi åter igen äran att annordna JSM. Denna gång kom det närmare 500 seglare tillsammans med sina familjer. Alla JKVs medlemmar hjälptes åt och detta resulterade i ett av de bästa JSM på många år. JKV blev nominerade till årets arrangör och en av våra projektledare Andreas Vasberg blev utsedd till årets ideella ledare av Svenska Seglarförbundet. 

Idealiskt läge

JKV förfogar över ett mycket fint och ändamålsenligt klubbområde med klubbhus på Öster Mälarstrand i Västerås. Klubben har ca 30 Optimistjollar som kan disponeras av seglare som inte har egen jolle. Klubben har även 2 flermansbåtar, C55, som lämpar sig för seglare från 14 år och uppåt.

För att kunna genomföra bra träningar och tävlingar äger klubben också 8 motorbåtar av olika slag.

 

Uppdaterad: 31 OKT 2017 19:50 Skribent: JKV
E-post: Adressen Gömd

svenska_sjo_banner_300x250

 

svenskasjo_190x158

 Sailwave scoring software

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info