Hoppa till sidans innehåll

Lär dig segla


Vad roligt att du vill lära dig att segla! Till oss är du välkommen som nybörjare året om så kommer vi hjälpa dig att hitta rätt båt och rätt grupp för dig.

Under sommaren har vi tre olika typer av kurser för att kunna erbjuda segling för alla. Klicka på den kurs du är intresserad av så guidas du till mer information och hur du anmäler dig, i anmälningsmodulen finns även info om hur många platser som finns kvar. Alla deltagare på kurserna blir automatiskt medlemmar i föreningen.

Covid-19
Den här våren/sommaren är inte lik någon annan sommar och vi har tvingats att göra vissa anpassningar av vår verksamhet. Läs mer om våra anpassningar via denna länk

Sjörövarskola 6-8 år

Sjörövarskolan är för de allra yngsta. Här busar och leker vi nere på vårt område tillsammans med våra unga ledare. 

Seglarskola 7-16 år

Vår mycket populära seglarskola är för dig som vill lära dig att segla på egen hand. Seglarskolan är certifierad av Svenska Seglarförbundet vilket innebär att alla ledare är utbildade för att ta emot barn och vi har en kursplan som garanterar att alla barn kan segla på egen hand efter veckan. Certifieringen innebär också att alla barn har en utbildningsgaranti som kan tillämpas för den som inte tycker att vi når upp till kursplanen.

Vuxenkurser

Självklart är även vuxna välkomna att lära sig segla hos oss. Precis som på seglarskolan så är kvalitén i högt fokus och vi har därför utbildade ledare på varje kurs. Efter kursen finns möjlighet att ta ut seglarintyg 1.

Träning

Från slutet av april till början av oktober håller vi kvällsträningar på måndagar för alla åldrar och då kan du komma ner och prata med oss så hjälper vi dig ut på vattnet, och är du under 25 år fixar vi det kostnadsfritt första gångerna. Mer om detta kan du läsa under rubriken 

Värdegrund

JKV arbetar efter ledorden glädje, gemenskap och ansvar. Dessa värdeord genomsyrar all vår kursverksamhet och leder oss i vår strävan efter att bli Sveriges bästa jolleklubb. Vill du läsa mer om föreningen och vår värdegrund kan du läsa mer under rubriken Föreningen.

Säkerhet

Vattnet kan vara fantasitkt men är man oaktsam kan det snabbt bli farligt. Därför är det viktigt att alla som är med på våra kurser kan simma (undantaget sjörövarskolan då vi är fler instruktörer och är mer på land) och att alla har flytväst. Våra ledare är högt utbildade i både pedagogik och säkerhet för att miniera risken för skador. Som medlemmar i föreningen är alla deltagere på våra kurser försäkrade genom vårt försäkringsbolag Svenska Sjö ifall olyckan skulle vara framme.

 

SSF seglarskola

Uppdaterad: 31 OKT 2017 19:45 Skribent: Hugo Björklund
Epost: This is a mailto link

svenska_sjo_banner_300x250

Länsförsäkringar Bergslagen 

 sailing week

svenskasjo_190x158

 Sailwave scoring software

Postadress:
Jollekappseglarna Västerås - Segling
Box 12 067
72012 Västerås

Besöksadress:
Ankargatan
72348 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info